Οι Aerosmith αποσύρονται από τις περιοδείες: «Παίξτε τη μουσική μας δυνατά, Dream On»

Η συγκινητική ανάρτηση της ιστορικής αμερικανικής ροκ μπάντας στα social media που μοιάζει με αποχαιρετιστήρια δήλωση.
Open Image Modal
Ο Steven Tyler με τους Aerosmith στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους «Peace Out: The Farewell Tour». Wells Fargo Center, 2 Σεπτεμβρίου 2023, Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ. (Photo by Amy Harris/Invision/AP)
via Associated Press

Οι Aerosmith ανακοίνωσαν ότι ακυρώνουν τις προγραμματισμένες συναυλίες τους και αποσύρονται επίσημα από τις περιοδείες, καθώς η πλήρης αποκατάσταση του frontman της μπάντας Steven Tyler μετά τον τραυματισμό που υπέστη στις φωνητικές χορδές δεν είναι δυνατή.

«Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μας το γεγονός ότι η μουσική μας έγινε μέρος της δικής σας», αναφέρει το συγκρότημα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μοιάζει σαν αποχαιρετιστήρια δήλωση.

Το γκρουπ ήταν στην τελευταία περιοδεία του -το «Peace Out... Farewell Tour»- όταν διέκοψε μετά από μία συναυλία στο Elmont της Νέας Υόρκης στις 9 Σεπτεμβρίου 2023 (τελευταία, όπως αποδείχτηκε) λόγω του προβλήματος του Tyler, το οποίο ήταν «πιο σοβαρό από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί».

Το αποχαιρετιστήριο τουρ επρόκειτο να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2025 και το συγκρότημα είχε κάνει μόλις τρεις εμφανίσεις, προτού αποφασίσει να αναβάλει τις υπόλοιπες και τελικά να τις ακυρώσει εντελώς.

Στην ανάρτηση τους οι Aerosmith γράφουν ότι η μπάντα δημιουργήθηκε το 1970 «από μία σπίθα έμπνευσης» και ότι χάρη στο αφοσιωμένο κοινό του «η σπίθα πήρε φωτιά που καίει για πάνω από πέντε δεκαετίες. Κάποιοι από εσάς είστε μαζί μας από την αρχή και όλοι εσείς είστε ο λόγος που γράψαμε ιστορία στο rock ‘n’ roll […] Όπως γνωρίζετε, η φωνή του Steven είναι ένα όργανο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Πέρασε μήνες δουλεύοντας ακούραστα για να φτάσει τη φωνή του εκεί που ήταν πριν από τον τραυματισμό. Τον είδαμε να δυσκολεύεται, παρά το γεγονός ότι έχει την καλύτερη ιατρική ομάδα στο πλευρό του. Δυστυχώς, είναι ξεκάθαρο, ότι δεν είναι δυνατή η πλήρης αποκατάσταση της φωνής του. Πήραμε μια σπαρακτική και δύσκολη, αλλά αναγκαία, απόφαση -ως μπάντα με αδελφικούς δεσμούς- να αποσυρθούμε από τις περιοδείες».

«Είμαστε απέραντα ευγνώμονες σε όσους βγήκαν στο δρόμο μαζί μας για μια τελευταία φορά. Είμαστε ευγνώμονες στους συνεργάτες μας, στην απίστευτη ομάδα μας και στους χιλιάδες ταλαντούχους ανθρώπους που έκαναν εφικτές τις ιστορικές μας διαδρομές. Ένα τελευταίο ευχαριστώ σε εσάς -τους καλύτερους φαν στον πλανήτη Γη. Παίξτε τη μουσική μας δυνατά, τώρα και για πάντα.  Dream On. Κάνατε τα όνειρά μας πραγματικότητα».

Ο κιθαρίστας των Queen Sir Brian May δημοσίευσε στο Instagram την ανάρτηση των Aerosmith  και έγραψε η είδηση «μου έφερε δάκρυα στα μάτια. Οι Aerosmith ήταν τεράστιο κομμάτι της ζωής μου, όπως και για εκατομμύρια άλλους λάτρεις της ροκ. Ο Steve Tyler ξεχωρίζει ως ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές και frontmen όλων των εποχών και είναι οδυνηρό το γεγονός ότι η εξαιρετική φωνή του έχει υποστεί τέτοια ζημιά […] Το εμπνευσμένο έργο των Aerosmith θα συνεχίσει να ζει -μαζί με τις αναμνήσεις από ένα από τα πιο φοβερά συγκροτήματα που εμφανίστηκαν ποτέ στη σκηνή».

Με πληροφορίες από Variety