Πολλές ήταν οι αντιδράσεις που ακολούθησαν την παραίτηση της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι.
Το εργατικό κόμμα ήταν ιδιαίτερα σκληρό μαζί της καθώς την κατηγορεί για έλλειψη ικανότητας να κυβερνήσει. Παράλληλα θεωρεί πως όλο το κυβερνών κόμμα των Συντηρητικών, πρέπει να παραιτηθεί.
Ο μεγάλος αντίπαλος της Μέι και της Ευρώπης Νάιτζελ Φάρατζ, αναφέρει πως η πρωθυπουργός υποτίμησε την χώρα και το κόμμα της. Συμπλήρωσε πως καθώς δύο Συντηρητικοί πρωθυπουργοί, που υποστήριζαν την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, είτε το κόμμα μαθαίνει από τα λάθη του ή διαλύεται.
Ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών και βασικός υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος, Μπόρις Τζόνσον, αφού την ευχαριστεί για τις υπηρεσίες που προσέφερε τόσο στο κόμμα όσο και στην χώρα, κάνει λόγο για ενότητα και για ολοκλήρωση του Brexit.
Οσο για τους ξένους ηγέτες, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τον επόμενο πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ ο υπουργός των εξωτερικών της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενεϊ, ξεκαθάρισε πως η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν πρόκειται να προσφέρει στου Βρετανούς μία καλύτερη πρόταση για το Brexit.
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον είπε: «Η αποχώρησή της δεν θα επιλύσει το χάος του Brexit που δημιούργησαν οι Τόρις (Συντηρητικοί). Μόνο φέρνοντας πάλι το θέμα στον λαό μπορεί να γίνει αυτό. Με δεδομένες τις παρούσες συνθήκες, μοιάζει επίσης πολύ λάθος για έναν άλλο Συντηρητικό να εγκατασταθεί στον αριθμό 10 της Ντάουνιγκ Στριτ χωρίς να προηγηθούν βουλευτικές εκλογές. Η προοπτική ένας ακόμη πιο σκληροπυρηνικός οπαδός του Brexit να γίνει τώρα πρωθυπουργός και να απειλεί με έξοδο χωρίς συμφωνία είναι πολύ ανησυχητική».