Οι Άγαμοι Θύται στη Θεσσαλονίκη με την επετειακή παράσταση «Best Ωχ…»

Ένα ταξίδι με τους κατά καιρούς «Άγαμους», τους Έλληνες καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν. «Παρών» θα δηλώσει και ο Δημήτρης Σταρόβας. Επίτιμος καλεσμένος ο Μανώλης Μητσιάς.
Open Image Modal
Ιεροκλής Μιχαηλίδης - Δημήτρης Σταρόβας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 33 χρόνων από την ίδρυσή τους, οι «Άγαμοι Θύται» και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη απ’ όπου όλα ξεκίνησαν.

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Δάσους, θα παρουσιάσουν στο πλαίσιο των 59ων Δημητρίων, μία επετειακή παράσταση - ιστορική διαδρομή με τις καλύτερες στιγμές τους.

Ένα ταξίδι με επιβάτες - προσκεκλημένους επί σκηνής τους κατά καιρούς «Άγαμους», τους Έλληνες καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί τους.  

Open Image Modal
Άγαμοι Θύται
Open Image Modal
Open Image Modal
Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ταξιάρχης Χάνος, Δημήτρης Σταρόβας.

Κείμενα: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιώργος Κλήμεντος, Χρήστος Τολιάδης, Βαγγέλης Νάσης

Σκηνοθεσία: Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Χορογραφίες: Μάρκος Γιακουμόγλου

Με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Δημήτρη Σταρόβα, Χρήστο Μητρέντση, Ρούλα Μανισσάνου, Ταξιάρχη Χάνο, Άκη Σακελλαρίου και τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση. 

Επίτιμος καλεσμένος, ο σπουδαίος Μανώλης Μητσιάς

Στο μπουζούκι, ο Στάθης Σαββίδης

Πρωταγωνιστούν οι Ηλιάνα Γαϊτάνη, Ανδριάνα Αχιτζάνοβα, Κατερίνα Πλεξίδα, Ορφέας Τσαρέκας, Στέφανος Πίττας

Χορεύουν: Ελένη Δημακουλέα, Ιωάννα Κάγιου, Δανάη Κουτέλα, Έλενα Μαυρομανωλάκη 

Ορχήστρα: Δημήτρης Χριστόνης (μπάσο), Σάκης Ντοβόλης (κιθάρα), Πασχάλης Καρβουνάρης (τρομπέτα), Χάρης Ευαγγέλου (τρομπέτα), Νίκος Χρυσούλης (τούμπα), Τάσος Γκέντζης (Κλαρίνο, σαξόφωνο), Ραφαήλ Γκέντζης (ακορντεόν), Στέλιος Τσομπανίδης (ντράμερ).

Open Image Modal

33 Χρόνια Άγαμοι Θύται

Οι «Άγαμοι Θύται» εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό τον Οκτώβριο του 1990, ξεκινώντας τις παραστάσεις τους στο «Υψηλόν Βολτάζ» της Θεσσαλονίκης με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Δημήτρη Σταρόβα, Ρούλα Μανισάνου, Χρήστο Μητρέτζη και Στάθη Παχίδη, ενώ για πρώτη φορά στην Αθήνα εμφανίστηκαν το 1993 μαζί με το Γιώργο Νταλάρα.

Εμπνευστής, εμψυχωτής και «Νονός» του σχήματος είναι ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα σκηνοθετεί όλες τις παραστάσεις. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί για τη συγγραφή των κειμένων, αρχικά με τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη (Κλήμεντος) και αργότερα με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου και τον Χρήστο Τολιάδη.  

Οι Άγαμοι Θύται σε αυτά τα 33 χρόνια, έχουν παρουσιάσει πάνω από 20 διαφορετικές παραστάσεις με πάνω από 1300 εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Έχουν φιλοξενήσει κατά καιρούς κάποιους από τους σημαντικότερους και διασημότερους μουσικούς, τραγουδιστές, χορευτές και ηθοποιούς της χώρας μας, συμπράττοντας όμως ταυτόχρονα και με σημαντικούς ξένους καλλιτέχνες.

Info

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 18€ στις κερκίδες | 30€ στις καρέκλες στην ορχήστρα του θεάτρου | Ειδική προσφορά για περιορισμένο διάστημα: 15 € στις κερκίδες

Προπώληση Εισιτηρίων: more.com & Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη.