Οι δημοφιλέστεροι ακτοπλοϊκοί τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα

Η Ferryscanner κατέγραψε τις κινήσεις για το Καλοκαίρι του 2024.
Open Image Modal
.
CREDITS FERRYSCANNER

Η Τήνος ήταν ο προορισμός με την υψηλότερη προτίμηση από Έλληνες ταξιδιώτες, με το 78% των κρατήσεων να προέρχονται από το εσωτερικό της χώρας.

Επίσης, η Σαντορίνη υπήρξε η πιο δημοφιλής επιλογή για ξένους επισκέπτες, με το 80% των κρατήσεων να προέρχονται από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ferryscanner, αναφορικά με την επιβατική κίνηση για το καλοκαίρι του 2024, οι δημοφιλέστεροι προορισμοί στην Ελλάδα ήταν η Πάρος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Νάξος, η Τήνος, η Αίγινα, η Σύρος, η Μήλος, το Ηράκλειο και η Ίος.

 

 

Επιπλέον, η Ferryscanner σημείωσε μια εντυπωσιακή αύξηση στη ζήτηση για ευρωπαϊκούς ακτοπλοϊκούς προορισμούς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2024. Οι ταξιδιώτες ανακάλυψαν νέους και συναρπαστικούς προορισμούς, με το Ελσίνκι, το Ταλίν, το Μπόντρουμ, το Μπάρι, τους Άγιους Σαράντα και το Μπρίντιζι να ξεχωρίζουν ως οι πιο δημοφιλείς επιλογές.

Αυτή η τάση υπογραμμίζει την αυξανόμενη προτίμηση για μοναδικές και αναδυόμενες θαλάσσιες εμπειρίες, επιβεβαιώνοντας την επιθυμία των επιβατών για ποικιλία και ανακάλυψη νέων προορισμών.