Οι τέσσερις επικρατέστερες τάσεις στα χαμηλά παπούτσια

Διανύουμε μια εποχή που η βιομηχανία της μόδας επενδύει στο δίδυμο σχεδιασμός και άνεση, δίνοντας προβάδισμα στα χαμηλά παπούτσια, τα οποία αποκτούν μια νέα δυναμική.
Open Image Modal
Raimonda Kulikauskiene via Getty Images
Οι ινφλουένσερς - αδερφές Ιντούν και Σοφί Βολάν λατρεύουν τα χαμηλά παπούτσια

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει αισθανθεί πόντους υπεροχής και αυτοπεποίθησης φορώντας ένα ωραίο ζευγάρι ψηλοτάκουνα. Κάνουν τα πόδια να δείχνουν πιο μακριά και το σώμα να φαίνεται περισσότερο ευθυγραμμισμένο. Όσο ωραία όμως κι αν είναι τα ψηλά τακούνια είναι αρκετά κουραστικά για να κινούμαστε πάνω σε αυτά πολλές ώρες, ειδικά αν έχουμε μια μέρα γεμάτη υποχρεώσεις. Ευτυχώς για εμάς, διανύουμε μια εποχή που η βιομηχανία της μόδας επενδύει στο δίδυμο σχεδιασμός και άνεση. Έτσι, τα χαμηλά παπούτσια αποκτούν μια νέα δυναμική. Οι οίκοι μόδας που ασχολούνται και με την υπόδηση, δημιουργούν νέες φόρμες με ενδιαφέρουσα χρωματική γκάμα και έξυπνο ντιζάιν.

Open Image Modal
Jeremy Moeller via Getty Images
Παπούτσια μπαλαρίνες με τρουκς από τον οίκο Alaia

Φέτος στα χαμηλά παπούτσια έχουμε τέσσερις δυνατές επιστροφές που «κλειδώνουν» αντίστοιχα με τέσσερις τάσεις στα στυλ.

Μπαλαρίνες και ballet core

Δεν χρειάζεται να είμαστε μπαλαρίνες για να υιοθετήσουμε το ballet core. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα ωραίο ζευγάρι παπούτσια μπαλαρίνες που μπορούμε να τις συνδυάσουμε με σατέν, τούλινες ή δαντελωτές φούστες, κορμάκια, σακάκια με ζώνη, κολάν με φαρδιά πουλόβερ ή με ένα απλό παντελόνι και ένα τοπ. Εκπληκτικές μπαλαρίνες σε παπούτσια παρουσίασαν στις επιδείξεις τους οι οίκοι Jacquemus, Alaia και Simone Rocha.

Open Image Modal
Raimonda Kulikauskiene via Getty Images
Τα παπούτσια σε στυλ Mary Jane έχουν αγαπηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια από γυναίκες κάθε ηλικίας.

Mary Jane style

Τα ρομαντικά παπούτσια της Μαίρη Τζέιν με το λουράκι που δένει στο πλάι δεν είναι πια ένα κλασσικό κομμάτι, αλλά ένα από τα δυνατότερα τρεντς των τελευταίων ετών. Αν και συστήθηκαν ως τα κατεξοχήν κοριτσίστικα παπούτσια, έχουν αγαπηθεί από όλες τις ηλικίες και όχι άδικα. Φοριούνται υπέροχα τόσο με φούστες και φορέματα, όσο και το καθημερινό μας τζιν παντελόνι κι ένα τοπ. Στις πασαρέλες των Bally, Ganni, Valentino, Loewe και Chloe τα είδαμε συνδυασμένα τόσο με βασικά κομμάτια όσο και με πολλά μπόχο στοιχεία.

Open Image Modal
Claudio Lavenia via Getty Images
Τα Loafers έκαναν την εμφάνισή τους μαζί με την επιστροφή του ανδρόγυνου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τα συνδυάσουμε και με άλλο στυλ.

Loafers και ανδρόγυνο στυλ

Το ανδρόγυνο στυλ έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια με τα χρωματιστά κοστούμια να φοριούνται από γυναίκες ακόμα και τις βραδινές ώρες. Γραβάτες και γιλέκα μπλέκονται μαζί με γυναικεία κομμάτια δημιουργώντας μια ιδιαίτερη εικόνα που υμνεί την ανδρόγυνη τάση. Τα φαρδιά παντελόνια έχουν μπει επίσης δυνατά στο προσκήνιο και δεν υπάρχει καταλληλότερο παπούτσι από ένα loafer για να τα συνδυάσουμε. Φυσικά, με χοντρές κάλτσες ή χοντρό καλτσόν μπορούμε να τα φορέσουμε και με τις φούστες μας, ενώ με ένα wide leg denim θα τα ευχαριστηθούμε πολύ στην καθημερινότητά μας. Από τους πιο μεγάλους οίκους εντυπωσιακά loafers παρουσίασαν οι Gucci, Ferragamo, JW Anderson και Tod’s.

Open Image Modal
Edward Berthelot via Getty Images
Σε αντίθεση με ότι πιστεύαμε παλαιότερα οι μπότες του μοτοσικλετιστή συνδυάζονται πολύ ωραία με φούστες μπαλούν ή σε γραμμή άλφα.

Biker boots

Αν και τις έχουμε γνωρίσει σαν τις μπότες του μοτοσικλετιστή και συνδυασμένες με τα αντίστοιχα δερμάτινα παντελόνια και τζάκετ, οι συγκεκριμένες μπότες φέτος προτείνονται συνδυασμένες σχεδόν με όλα. Με μακριές φούστες για ένα ελεύθερο μποέμιαν στυλ, με τζιν παντελόνι για μια επιμελώς ατημέλητη εμφάνιση, με ένα shirt-dress και ζώνη για μια πιο κοριτσίστικη εικόνα, αλλά και με ένα μεταξωτό φόρεμα για ένα γυναικείο ντύσιμο με άποψη. Τις πιο ωραία συνδυασμένες biker μπότες τις είδαμε στα σόου των Miu- Miu, Prada, Valentino, Loewe και Hermes.