Τρεις τάσεις στο μακιγιάζ για τις καυτές καλοκαιρινές μέρες

Περλέ, μπρονζέ ή έντονο χρώμα; Οι νέες προτάσεις καλύπτουν όλα τα γούστα. Τι να αποφεύγουμε τις μέρες με υψηλές θερμοκρασίες.
Open Image Modal
CoffeeAndMilk via Getty Images
Μοντέλο με υπέροχο λαμπερό μακιγιάζ που χαρίζει το εφέ της πέρλας.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το μακιγιάζ μας είναι πιο απλό, πιο ελαφρύ και πιο φυσικό. Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν τη διατήρηση προϊόντων με βαριά σύσταση στο πρόσωπο μας, καθώς αλλοιώνονται λόγω ζέστης στη διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα να δείχνει το πρόσωπο μας κουρασμένο και γερασμένο.

Λέμε όχι στο βαρύ μέικ απ, αλλά είμαστε υπέρ ενός μακιγιάζ που κάνει την επιδερμίδα μας να φαίνεται υγιής, φωτεινή και λαμπερή. Η μέικ απ άρτιστ κα Άννα Ρούσου μας μίλησε για τις νέες τάσεις στον χώρο του μακιγιάζ, αλλά και πως μπορούμε να τις υιοθετήσουμε αυτό το καλοκαίρι.

Δέρμα σαν πέρλα

Το λαμπερό δέρμα είναι από τις πιο περιζήτητες τάσεις όχι μόνο του καλοκαιριού, αλλά ολόκληρης της χρονιάς. Δείχνει υγιές και παράλληλα λαμπερό και φωτεινό. Το βασικό για να το πετύχουμε είναι η καλή ενυδάτωση. Όπως μας εξηγεί η κα Ρούσου, όσα προϊόντα μακιγιάζ κι αν χρησιμοποιήσουμε, εάν το δέρμα μας δεν είναι περιποιημένο και σωστά ενυδατωμένο δεν θα μπορέσουμε να του χαρίσουμε την αστραφτερή εικόνα της πέρλας. Σε  ένα περιποιημένο δέρμα λοιπόν τοποθετούμε προϊόντα με λεπτές υφές και σε υγρή μορφή που γίνονται ένα με την επιδερμίδα. Χρησιμοποιούμε ελάχιστη ποσότητα αφήνοντας την επιδερμίδα μας να αναδείξει τη φυσική της ομορφιά. Μια βάση με ελαφριά γυαλάδα, ένα λιπ γκλος σε φυσική απόχρωση και φυσικές περλέ σκιές στα μάτια μπορούν να μας χαρίσουν το πολυπόθητο εφέ της πέρλας.

Open Image Modal
Bevan Goldswain via Getty Images
Το φιλί του ήλιου είναι το μακιγιάζ που προϋποθέτει ελαφρύ ρουζ στα ζυγωματικά και στη ράχη της μύτης σαν να έχουμε πάρει λίγο χρώμα από τον ήλιο.

Μπρονζέ μακιγιάζ ή αλλιώς το φιλί του ήλιου στο πρόσωπο μας

Το φιλί του ήλιου (sunkissed) είναι πολύ διαδεδομένο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως μας εξηγεί η γνωστή μέικ απ άρτιστ, φέτος η τοποθέτηση του ρουζ γίνεται με διαφορετικό τρόπο. Τονίζουμε τα ζυγωματικά, αλλά και τη ράχη της μύτης σε αποχρώσεις του ροζ ή του μπρονζέ. Το αποτέλεσμα δείχνει επίσης ωραίο και φυσικό γιατί είναι σαν να μας έχει κάψει ελαφρά ο ήλιος. Σε χαμηλούς τόνους παραμένει το υπόλοιπο μακιγιάζ στα μάτια και στα χείλη. Μια μάσκαρα είναι αρκετή για να τονιστούν οι βλεφαρίδες, ενώ ένα λιπ γκλος στα χείλη ολοκληρώνει το μακιγιάζ.

Open Image Modal
Alena Frolova via Getty Images
Επαναφορά στο χρώμα, μια από τις τάσεις που επικεντρώνεται στις έντονες σκιές ματιών.

Επαναφορά στο χρώμα

Η τρίτη τάση, όπως μας εξηγεί η κα Ρούσου, είναι για τις τολμηρές που αγαπούν τα χρώματα. Φούξια, πορτοκαλί ή οι ζεστές αποχρώσεις του μωβ μπαίνουν στο παιχνίδι για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το μακιγιάζ αυτό θέλει ένταση στα μάτια. Για να το πετύχουμε χρησιμοποιούμε έντονες σκιές ή αν θέλουμε να δώσουμε επιπλέον ένταση τοποθετούμε ένα μαλακό μολύβι σε έντονο χρώμα στην υγρή γραμμή των ματιών.

Open Image Modal
svetikd via Getty Images
Απόλυτα φυσικό, ελαφρύ μακιγιάζ με υποψία μάσκαρας.

Αν πάλι επιλέγετε το μακιγιάζ σας ανάλογα με τη διάθεση σας, οι γενικές «οδηγίες» μας προτρέπουν να επικεντρωθούμε αυτό το καλοκαίρι στα ζουμερά χείλη. Γκλος, λάδια, αλλά και ενισχυτικά χειλιών μπαίνουν στα κραγιόν για να μας χαρίσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Τα ομπρέ χείλη (περίγραμμα με κραγιόν στο ίδιο χρώμα) προτείνονται κυρίως για πιο βραδινές εμφανίσεις.

Σε ό,τι αφορά το μακιγιάζ ματιών, οι τάσεις είναι δύο. Το απόλυτα φυσικό με μοναδική προσθήκη μια μάσκαρα ή το λεγόμενο σμόκι που θέλει έντονες σκιές για ένα βλέμμα γεμάτο ένταση.