Χρήματα για να κάνουν διευκολύνσεις σε κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού λάμβαναν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόσωπα με «ισχύ» εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος.
Τα λεφτά τα κατέθεταν συγγενείς των κρατουμένων, σε μία προσπάθεια να διευκολύνουν τη… ζωή των συγγενών τους. Για παράδειγμα, για να πάρουν κάποιο ποτό, κάποιο κινητό τηλέφωνο, κάποια κάρτα sim κλπ. Τα χρήματα κατατίθεντο σε λογαριασμό που είχε ανοίξει πριν τη σύλληψή του ο 29χρονος Κ.Γ., ο οποίος είχε πέσει στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. στις 28 Οκτωβρίου 2017 για την αποστολή «τρομοδέματος» στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Ο λογαριασμός είχε δημιουργηθεί με πλαστό δελτίο ταυτότητας με στοιχεία κατόχου «Χρήστος Παναγιωτόπουλος».
Το γεγονός ότι οι καταθέτες, δηλαδή οι συλληφθέντες, δεν έχουν σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο ή την τρομοκρατία, αλλά είναι απλά συγγενείς κρατουμένων για διάφορα ποινικά αδικήματα, κάνει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν ότι τα χρήματα κατατίθεντο για «χάρες» που μπορεί να γίνονταν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.
Οι κρατούμενοι που αναλάμβαναν να διεκπεραιώσουν τις «διευκολύνσεις» είναι πιθανότατα και αυτοί διαχειρίζονταν τα χρήματα, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιούνταν και για «μικροδουλειές» που σχετίζονταν με τη δράση του 29χρονου Κ.Γ.
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης που ακολούθησε της σύλληψης του 29χρονου Κ.Γ. Η Αντιτρομοκρατική είχε βρει την πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιούσε ο νεαρός μέσα σε διαμέρισμα στα σύνορα της πλατείας Βικτωρίας με τον Άγιο Παντελεήμονα. Έτσι, οι Αρχές διερεύνησαν το ποιοι τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν ανοίξει με τα συγκεκριμένα στοιχεία. Κατόπιν, βρέθηκε ο επίμαχος λογαριασμός και ζητήθηκε άρση του τραπεζικού απορρήτου. Τότε ήταν που προέκυψε ότι 14 άτομα είχαν καταθέσει χρήματα. Το επόμενο βήμα ήταν να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους, τα οποία εκτελέστηκαν χθες το πρωί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Ποιος είναι ο 29χρονος Κ.Γ.
Την άνοιξη του 2017 είχε σημειωθεί μπαράζ αποστολών «τρομοδεμάτων» με παραλήπτες Έλληνες και ξένους αξιωματούχους.
Οι έρευνες βρίσκονταν για μήνες στο σκοτάδι, μέχρι που στις 31 Οκτωβρίου η Αντιτρομοκρατική ανακοίνωσε ότι γενετικό υλικό του 29χρονου Κ.Γ. εντοπίστηκε πάνω σε ταινία σε έναν από τους οχτώ παγιδευμένους φακέλους που είχαν βρεθεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι. Τα παγιδευμένα δέματα είχαν παραλήπτες αξιωματούχους στο εξωτερικό που συνδέονταν με τις διαπραγματεύσεις για το Μνημόνιο. Η Αστυνομία τα εντόπισε πριν φύγουν αεροπορικώς για χώρες του εξωτερικού. Στην ίδια ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. του Οκτωβρίου αναφερόταν ότι DNA του 29χρονου εντοπίστηκε πάνω σε κολλητική ταινία, που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο. Ο πρώην πρωθυπουργός τραυματίστηκε σοβαρά όταν επιχείρησε να ανοίξει την αλληλογραφία του εντός του αυτοκινήτου του.
Δύο ημέρες πριν τα δημοσιευτούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τα DNA, ο 29χρονος είχε συλληφθεί σε οργανωμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο κέντρο της Αθήνας. Στην κατοχή του βρέθηκαν επιστολικοί φάκελοι, ξύλινα μανταλάκια, φορητή συσκευή μέτρησης τάσης ρεύματος, γραμματόσημα και άλλα υλικά.