Ολυμπιακοί Αγώνες: Η breakdancer που δίχασε με το αλλόκοτο πρόγραμμά της - Δεν πήρε ούτε πόντο (Βίντεο)

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η εμφάνιση της Αυστραλής, Ρέιτσελ Γκαν, με ορισμένους να την κατηγορούν ότι πήγε στο Παρίσι για... διακοπές.
|
Open Image Modal
Η Ρέιτσελ Γκαν από την Αυστραλία διαγωνίζεται στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
via Associated Press

Μπορεί τα κορυφαία ονόματα της Ολυμπιακής Επιτροπής να στηρίζουν την Αυστραλή breakdancer, η εμφάνισή της ωστόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού στα social media.

″Το breakdancing έχει να κάνει με την πρωτοτυπία και με το να φέρει κάτι νέο στο τραπέζι. Αυτό ακριβώς έκανε η Γκαν”, ανέφερε ο Μάρτιν Γκίλιαν υπερασπιζόμενος την αθλήτρια. Την Αυστραλή αθλήτρια, που αγωνίζεται με το προσωνύμιο “Raygun”, υπερασπίστηκε και ο Αυστραλός πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι έκανε καλή προσπάθεια. 

Η 36χρονη “Raygun” κατάφερε μέχρι πρότινος να ανταγωνιστεί αρκετές αντιπάλους της, πολλές εκ των οποίων ήταν αρκετά νεότερες στην ηλικία. Η Αυστραλή αθλήτρια, που είναι και λέκτορας σε Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, προσέλκυσε τα βλέμματα του κοινού μετά την ανορθόξοξη εμφάνισή της, μιμούμενη ένα καγκουρό, αποτυγχάνοντας να συγκεντρώσει έστω και έναν βαθμό.

Ο κ. Γκίλιαν και προς υπεράσπιση της Αυστραλής breakdancer, τόνισε ότι η βαθμολογία ήταν αποτέλεσμα του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού συστήματος κρίσης του συγκεκριμένου αθλήματος και πως αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση απόδειξη ότι η “Raygun” τα πήγε άσχημα. 

Αντίθετα, όπως πρόσθεσε στη συνέχεια, επρόκειτο για μια καινοτόμα χορογραφία, εμπνευσμένη από ερεθίσματα που είχε η Αυστραλή breakdancer. «Εμπνεύστηκε από το περιβάλλον της και εν προκειμένω από τα καγκουρό», ανέφερε ο κ. Γκίλιαν.

Υπενθυμίζουμε ότι το breakdancing έκανε ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ενώ το πλάνο είναι πως δεν θα διεξαχθούν παρόμοιοι αγώνες στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες το 2028.

Πηγή: BBC