Ολυμπιακοί Αγώνες: Υποδοχή ήρωα για Πετρούνια στο «Ελ.Βενιζέλος» - «Σκέφτομαι ήδη την επόμενη επιτυχία»

Θερμό χειροκρότημα και στην Εθνική ομάδα του μπάσκετ που «πάτησε» Ελλάδα - Ομορφες εικόνες στο αεροδρόμιο.
|
Open Image Modal
Ο Λευτέρης Πετρούνιας χαμογελάει με το χάλκιο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ανά χείρας - Αθήνα, 7 Αυγούστου 2024
Eurokinissi Sports

Υποδοχή ήρωα γνώρισε στο «Ελ.Βενιζέλος» ο «βασιλιάς των κρίκων» Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα της Τετάρτης (7/8) έχοντας το τρίτο ολυμπιακό μετάλλιο στις αποσκευές του μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Τα χειροκροτήματα και οι επευφημίες κορυφώθηκαν καθώς ο ολυμπιονίκης ήταν σκεπασμένος με την ελληνική σημαία.

Open Image Modal
Ο Λ.Πετρούνιας αγκαλιά με τους δικούς του ανθρώπους στο «Ελ.Βενιζέλος» - Αθήνα, 7 Αυγούστου 2024
Eurokinissi Sports

 

Αφιέρωσε το τρίτο μετάλλιο σε όλους όσους τον αγαπάνε και τόνισε ότι η στήριξη όλων των Ελλήνων είναι πολύτιμη.

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα, περήφανος, τρισευτυχισμένος και λίγο κουρασμένος. Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να γεμίσω τις μπαταρίες μου. Μεσολάβησαν πολλές δυσκολίες και διοργανώσεις αυτή την τριετία, τις ξεπεράσαμε και είμαστε πλέον εδώ που είμαστε σήμερα», τόνισε ο 33χρονος πολυπρωταθλητής της ενόεργανης γυμναστικής.

«Από την επόμενη μέρα άρχισα να λέω τις σκέψεις μου στον προπονητή μου για τον επόμενο κώδικα, το επόμενο πρόγραμμα, ώστε να ξανακερδίσουμε και να είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει πρώτα να ξεκουραστεί το μυαλό και το σώμα και να επιστρέψω με την ίδια όρεξη, ώστε να συνεχιστούν οι επιτυχίες», πρόσθεσε.

Open Image Modal
Θερμή χειραψία Πετρούνια με... μασκότ - Αθήνα, 7 Αυγούστου 2024.
Eurokinissi Sports

 

Για τις σκέψεις του μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός του είπε: «Μόλις προσγειώθηκα και κόλλησα και δεν έκανα βήμα σκέφτηκα ‘την πάτησαν οι Κινέζοι’, αλλά εν βγήκε (γέλια). Η δεύτερη σκέψη ήταν πως εξασφάλισα μετάλλιο, γιατί ήμουν σίγουρος για την εκτέλεση πως θα είναι στα μετάλλια. Αγχωθήκαμε λίγο στο τέλος γιατί υπήρχε Γάλλος στην έδρα του, αλλά… μου ζητήθηκε και το παρέδωσα. Όπως έγινε στην Αμβέρσα, έτσι έγινε και προχθές».

Για την αλληλοστήριξη που είχαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής ανέφερε: «Ο Παπανικολάου είχε πολύ άγχος. Είναι η πρώτη φορά από τους τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες που έχω πάει που υπήρχε τόσο όμορφο κλίμα στην ελληνική αποστολή. Κάτι έγινε σωστά και οργανωτικά μάλλον από την ΕΟΕ, τα παιδιά είναι εξαιρετικά, ξέρουν οι περισσότεροι τι αντιμετώπιζαν και πώς να το διαχειριστούν. Ο ένας υποστήριξε τον άλλο και πανηγύριζε για τις επιτυχίες του άλλου».

Τέλος, για το πού αφιερώνει το νέο του μετάλλιο απάντησε χωρίς σκέψη: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην οικογένειά μου και στους ανθρώπους που με αγαπάνε και πιστεύουν σε μένα. Σίγουρα η στήριξη και η αγάπη όλων των Ελλήνων είναι πολύτιμη και με βοηθά, αλλά είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που τα παιδιά μου καταλαβαίνουν τι κάνω και τους το αφιερώνω. Δεν περίμενα η Βασιλική να καταφέρει να φτάσει μέχρι εκεί κάτω μετά τον αγώνα, γι’ αυτό και συγκινήθηκα».

Ταυτόχρονα προσγειώθηκαν στην Αθήνα και τα μέλη της εθνικής ομάδας μπάσκετ, που επίσης έτυχαν θερμής υποδοχής για την σπουδαία προσπάθειά τους που σταμάτησε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Open Image Modal
Βασίλης Σπανούλης και Λευτέρης Πετρούνιας τα λένε στο αεροδρόμιο - Αθήνα, 7 Αυγούστου 2024
Eurokinissi Sports
Open Image Modal
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο «Ελ.Βενιζέλος» - Αθήνα, 7 Αυγούστου 2024.
Eurokinissi Sports
Open Image Modal
Κώστας Πανανικολάου και Γιώργος Παπαγιάννης λίγο μετά την προσγείωσή τους από το Παρίσι στην Αθήνα - 7 Αυγούστου 2024
Eurokinissi Sports
Open Image Modal
Eurokinissi Sports

Το «σπίτι της γυμναστικής» στο ΟΑΚΑ θα πάρει το όνομα του  Πετρούνια 

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, που συνόδευε τον ολυμπιονίκη δήλωσε: «Με αισθήματα χαράς, τιμής, συγκίνησης και μεγάλης περηφάνειας υποδεχόμαστε σήμερα στην πατρίδα μας τον μεγάλο ολυμπιονίκη, παγκοσμίου εμβέλειας, τον δικό μας άνθρωπο, τον Λευτέρη Πετρούνια. Λευτέρη σε ευχαριστούμε εκ μέρους του ελληνικού αθλητισμού, της ελληνικής Πολιτείας. Συμβολικά γι’ αυτό που κάνεις για την πατρίδα, για τη μεγάλη τιμή που μας δίνεις, τη συγκίνηση που προσφέρεις στον ελληνικό λαό, στο σπίτι της γυμναστικής, που θα στεγάζεται μέσα στο εμβληματικό ποδηλατοδρόμιο, από τον Δεκέμβριο που ολοκληρώνεται, παρουσία του Πρωθυπουργού θα έχει το όνομά σου: Λευτέρης Πετρούνιας. Σε ευχαριστούμε από την καρδιά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ