Ολυμπιακοί Αγώνες: Ντοπέ ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του επί κοντώ στο Ρίο, Τιάγκο Μπραζ

Ο Βραζιλιάνος αθλητής δεν θα μπορέσει να ανακτήσει τον τίτλο του στο Παρίσι φέτος, αφού του επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού 16 μηνών.
Open Image Modal
- Ο Thiago Da Silva της Βραζιλίας πανηγυρίζει αφού ξεπέρασε τον πήχη για να θέσει νέο ολυμπιακό ρεκόρ κατά τη διάρκεια των αγώνων στίβου των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ολυμπιακό στάδιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, στις 16 Αυγούστου 2016.
via Associated Press

Ο Τιάγκο Μπραζ, ο Ολυμπιονίκης του Ρίο (2016) στο άλμα επί κοντώ, τέθηκε την Τρίτη εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, αφού βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία τον περασμένο Ιούλιο. 

«Η Μονάδα Ακεραιότητας του Αθλητισμού (AIU) επιβάλει ποινή αποκλεισμού στον Ολυμπιονίκη του Ρίο 2016 Τιάγκο Μπραζ για 16 μήνες λόγω της παρουσίας γλυκουρονιδίου της οσταρίνης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της AIU.

 

 

Ο 30χρονος υποστηρίζει πως είναι αθώος λέγοντας ότι κατανάλωσε την απαγορευμένη ουσία «μέσω αθλητικών συμπληρωμάτων που την περιέχουν» και πως θα ασκήσει έφεση.

Ο Μπραζ - ο οποίος πήρε το χάλκινο μετάλλιο στους Αγώνες του Τόκιο πριν από τρία χρόνια - έπεσε στα μαλακά, καθώς η AIU είχε ζητήσει τετραετή αποκλεισμό «υποστηρίζοντας ειδικότερα ότι ήταν “απερίσκεπτος” και ενήργησε με “έμμεση πρόθεση”».

«Οι αθλητές από τη Βραζιλία, συμπεριλαμβανομένου του κ. Μπραζ, έχουν ενημερωθεί ειδικά για τους κινδύνους που περιβάλλουν τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής από σύνθετα φαρμακεία στη Βραζιλία», δήλωσε ο επικεφαλής της AIU.

 

 

«Αυτό συνέβη μέσω των διαδικτυακών φόρουμ της AIU και των συμβουλευτικών ανακοινώσεων της AIU για τους αθλητές. Υπό το πρίσμα αυτών των πολύ σαφών προειδοποιήσεων, είναι απογοητευτικό να ασχολούμαστε με μια τέτοια υπόθεση».

Πηγή: RFI