Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ΗΠΑ αδιαφιλονίκητο φαβορί στο μπάσκετ με «παγκίτες» σούπερ σταρ

Πλούσιο ταλέντο, δίψα για διάκριση, καθώς και η συσπείρωση όλων των απανταχού μεγάλων αστέρων του NBA είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που δείχνουν τις ΗΠΑ ως το μεγάλο φαβορί.

Παρόλο που βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων και που δεν θα εκπλαγεί κανείς αν του υπενθυμίσουμε ότι οι ΗΠΑ είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλιο στο Παρίσι, εν τούτοις χρειάζεται να καταδείξουμε ορισμένα στοιχεία που είναι άξια αναφοράς.

Open Image Modal
Ο Κέβιν Ντουράντ στο πρώτο παιχνίδι των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 απέναντι στην Σερβία. Συνολικά μέτρησε 23 πόντους σε 17 λεπτά (AP Photo/Michael Conroy)
via Associated Press

Ο ερχομός του σταρ Κέβιν Ντουράντ από τον πάγκο σαν έκτος παίκτης είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, μια ασύγκριτη πολυτέλεια για οποιαδήποτε ομάδα στον πλανήτη και κάτι που φανερώνει την δυναμική των ΗΠΑ. «Μιλώντας για τον Ντουράντ σαν έκτο παίκτη, αυτό είναι κάτι που δείχνει πόσο καλή ομάδα είμαστε», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Στεφ Κάρι.

Open Image Modal
ο Στεφ Κάρι μαζί με τον Νίκολα Γιόκιτς στην προσπάθεια του πρώτου να ξεμαρκαριστεί από τον Σέρβο σέντερ στο παιχνίδι των ΗΠΑ με την Σερβία (AP Photo/Michael Conroy)
via Associated Press

Τζέισον Τέιτουμ και Τάιρις Χαλιμπάρτον έμειναν στον πάγκο στο παιχνίδι απέναντι στην Σερβία και αυτό αναδεικνύει τις πολλές επιλογές που διαθέτει ο Στιβ Κερ, ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ. Να σημειώσουμε απλώς ότι ο πρώτος συμφώνησε πρόσφατα με τους Σέλτικς και έτσι θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο NBA, ενώ ο δεύτερος ανανέωσε πρόωρα το συμβόλαιό του με τους Πέισερς.

 «Φαίνεται τρελό. Νόμιζα ότι ήμουν τρελός όταν κοίταξα παντού και αποφάσισα ότι αυτοί ήταν οι παίκτες που τελικά θα επέλεγα. Ο Τζέισον είναι στην καλύτερη πεντάδα του NBA τα τρία τελευταία χρόνια. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στιβ Κερ.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν το πλουσιότερο ρόστερ των τελευταίων ετών, η παρουσία των Λεμπρόν Τζέιμς, Κάρι και Ντουράντ προσθέτει κύρος σε ολόκληρη την διοργάνωση και η κυριαρχική τους εμφάνιση απέναντι στην Σερβία τις καθιστούν ως το απόλυτο φαβορί. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Κάρι «Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, ωστόσο όποιοι πέντε από εμάς επιλεχθούν συνιστούν μία hall of fame πεντάδα».