Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέταξαν για τελικό Στεφανίδη και Αδαμοπούλου στο άλμα επί κοντώ

Σπουδαίες Κατερίνα Στεφανίδη και Αριάδνη Αδαμοπούλου. Οι δύο αθλήτριες του επί κοντώ έκαναν καλά άλματα και... πέταξαν για τον μεγάλο τελικό.
Open Image Modal
Πέταξαν για τελικό Στεφανίδη και Αδαμοπούλου με καλά άλματα.
via Associated Press

Με δύο μεγάλες επιτυχίες για την χώρα μας ξεκίνησε η δέκατη μέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Αδαμοπούλου εξασφάλισε την πρόκρισή της στα τελικά του επί κοντώ καθώς η επιτυχημένη της προσπάθεια στα 4.40 της ήταν αρκετή.

Η νεαρή αθλήτρια παρόλο που δεν τα κατάφερε σε καμία της προσπάθεια στα 4.55 πέρασε στον τελικό, καθώς το όριο έπεσε στα 4.40. Αυτό έγινε λόγω του ότι υπήρξε ισοβαθμία εννιά αθλητριών στην έννατη θέση. Ως εκ τούτου, η Αδαμοπούλου και οχτώ ακόμα αθλήτριες που σταμάτησαν στα 4.40 εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στον τελικό.

Άνετη πρόκριση και για την Στεφανίδη η οποία στην δεύτερη προσπάθειά της με άλμα στα 4.55 πέρασε στον μεγάλο τελικό του επί κοντώ. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο θα επιδιώξει να είναι μία από τις μεγάλες διακριθέντες του τελικού και να φτάσει σε ένα ακόμα μετάλλιο.

Να τονίσουμε ότι η Ελένη Πόλακ δεν τα κατάφερε καθώς καμία από τις τρεις προσπάθειές της στα 4.40 δεν ήταν επιτυχημένες. Ο τελικός θα διεξαχθεί την Τετάρτη (07/08) στις 20:00.