Ολυμπιακοί Αγώνες: Πώς ο Λάϊλς έγινε Ολυμπιονίκης με κορονοϊό - Κατέρρευσε στο τέλος (Βίντεο)

Ο Νόα Λάϊλς κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο τα 200μ στίβο όντας θετικός στον Covid - Ο νεαρός πρωταθλητής δεν άντεξε στο τέλος και κατέρρευσε.
Open Image Modal
Ο Νόα Λάϊλς κατά την είσοδό του στο γήπεδο για τον τελικό των 200μ.
via Associated Press

Ερχόμενος στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Λάϊλς θεωρούνταν σιγουράκι από τους Αμερικανούς για τις επιδόσεις του. Ο τρεις φορές πρωταθλητής κόσμου στα διακόσια μέτρα στον στίβο, ήταν το μεγάλο φαβορί για το χρυσό την Πέμπτη (08/08), ωστόσο ένα απρόοπτο τον κράτησε πίσω.

Δύο μέρες πριν τον αγώνα των διακοσίων μέτρων και μόλις μία μέρα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα εκατό μέτρα, ο Λάϊλς τέθηκε νόκ άουτ καθώς βρέθηκε θετικός στον Covid-19. Ο Λάϊλς που εντοπίστηκε θετικός την Τρίτη (06/08), έκανε αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει τον αγώνα της Πέμπτης και τα κατάφερε, παίρνοντας μάλιστα το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Covid-19 που «χτύπησε» και το Παρίσι με τα πολλά μαζεμένα περιστατικά, επηρέασε σημαντικά τον Αμερικανό πρωταθλητή κατά την στιγμή του τερματισμού. Ο Λάϊλς που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα άφηνε πίσω τους αντιπάλους του, χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τις προσπάθειές τους, κατέληξε στο έδαφος λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την κατάληψη της τρίτης θέσης.

«Ήθελα πολύ να τρέξω, μου είπαν ότι ήταν δυνατό», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Λάϊλς, μετά το τέλος του αγώνα και φορώντας μάσκα μπροστά στους ρεπόρτερ που κάλυπταν το γεγονός. Όντως, έχοντας την στήριξη των φορέων του αμερικανικού στίβου, καθώς και της αμερικανικής ολυμπιακής και παραολυμπιακής επιτροπής, ο Λάϊλς έτρεξε κανονικά, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα, με βάση την θέση των Αμερικανών.

Τερμάτισε τρίτος και αμέσως μετά κατέρρευσε

Open Image Modal
Ο Λάϊλς δεχόμενος την ιατρική φροντίδα λίγο μετά τον τερματισμό του.
via Associated Press

Ο Λάϊλς τερμάτισε τρίτος με χρόνο 19.70 πίσω από τους Τεμπόνγκο και Μπέντναρεκ με χρόνο 19.46 και 19.62 αντίστοιχα. Ο Αμερικανός σπριντέρ, αν κατόρθωνε να πάρει το χρυσό μετάλλιο, θα γινόταν ο πρώτος αθλητής μετά τον Γιουσέϊν Μπόλτ, που θα κατάφερνε back to back χρυσά στα εκατό και τα διακόσια μέτρα.

Ο Λάϊλς που δεν τα κατάφερε για το χρυσό, λίγο μετά τον τερματισμό έπεσε κάτω, μην μπορώντας να σταθεί στα πόδια του και η εικόνα ενός εκ των πιο ενεργητικών αθλητών στο στίβο να καταρρέει ήταν αποκαρδιωτική. Ο Λάϊλς που είχε ανάγκη από ανάσες, δέχτηκε άμεσα την ιατρική φροντίδα, ζήτησε νερό για να συνέλθει και αποχώρησε από το γήπεδο με την βοήθεια των γιατρών και καθήμενος σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

«Ήταν εμφανώς η επίδραση από τον Covid. Νιώθω πολύ περήφανος που βρήκα εκεί έξω και κατάφερα να πάρω το χάλκινο μετάλλιο, έχοντας την ίδια στιγμή Covid», ανέφερε ο Λάϊλς σε δηλώσεις του.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, ο Λάϊλς θέλησε να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές του, ενώ παραδέχτηκε ότι κάπου εδώ οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες λαμβάνουν τέλος για εκείνον.

«Πρώτα απ′ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με βοήθησε να φτάσω έως εδώ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Δεύτερον, θέλω να συγχαρώ τον Τεμπόγκο, τον Μπέντναρεκ και όλους τους άλλους αθλητές για έναν εκπληκτικό Ολυμπιακό τελικό στα 200 μέτρα. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς για τα υποστηρικτικά μηνύματα. Πιστεύω ότι αυτό θα είναι το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λάϊλς στην δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.