Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα σενάρια πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ

Η Ελλάδα αν και έχασε από τους Ισπανούς διατηρεί ακόμα ελπίδες για πρόκριση στα προημιτελικά - Τα αποτελέσματα που χρειάζεται για να βρεθεί στους «8».
Open Image Modal
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο παιχνίδι ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισπανία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024
via Associated Press

Η Ελλάδα γνώρισε την ήττα από την Ισπανία στην δεύτερη αγωνιστική των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και ο δρόμος για την πρόκριση αν και δύσκολος δεν είναι ακατόρθωτος. Η Εθνική Ομάδα μπάσκετ έχει ελπίδες αλλά για να τις διατηρήσει θα πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει την αντίστοιχη της Αυστραλίας, στον αγώνα που θα λάβει χώρα την Παρασκευή (02/08) στις 14:30.

Απαραίτητη προϋπόθεση η νίκη

Για να προκριθεί στην οχτάδα η Ελλάδα πρέπει να νικήσει την Αυστραλία. Μάλιστα βγαίνει αυτόματα δεύτερη εφόσον κερδίσει με δέκα πόντους και άνω και ο Καναδάς νικήσει τους Ισπανούς. Εφόσον δεν γίνει αυτό μας αρκεί μια απλή νίκη και νίκη της Ισπανίας για να τερματίσουμε τρίτοι και να έχουμε ελπίδες να επιλεγούμε ως μία από τις καλύτερες τρίτες των Ομίλων. 

Το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας

Σε αυτή την περίπτωση ο Καναδάς είναι μόνος πρώτος (3-0). Από και και έπειτα οι τρεις ομάδες, δηλαδή Ελλάδα, Ισπανία και Αυστραλία είναι ισόβαθμες (1-2). Το μόνο που μετράει σε αυτό το σενάριο είναι τα μεταξύ τους αποτελέσματα και ποια ομάδα έχει την μεγαλύτερη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε και λέμε:

  • Αν η Ελλάδα νικήσει με 1-2 πόντους τερματίζει στην τέταρτη θέση (-5), η Ισπανία τερματίζει στην τρίτη (-5) γιατί μας κέρδισε στο μεταξύ μας και η Αυστραλία στην δεύτερη θέση (+10) λόγω καλύτερου συντελεστή.
  • Αν η Ελλάδα νικήσει με 3 έως 9 πόντους τότε αυτόματα τερματίζει τρίτη θέση και περιμένει να μάθει αν είναι μία από τις καλύτερες τρίτες των Ομίλων.
  • Αν η Ελλάδα νικήσει με +10 πόντους η Ελλάδα προκρίνεται ως δεύτερη στα προημιτελικά του τουρνουά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ