Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξέσπασε ο Ολλανδός αθλητής που καταδικάστηκε για βιασμό παιδιού το 2016

Τι είπε Στίβεν Βαν Ντε Βέλντε για την συμμετοχή του στους Αγώνες, τα πυρά που δέχτηκε και την υπόθεση που τον έχει στιγματίσει.
Open Image Modal
Ο Ολλανδός αθλητής του beach volley, που κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε το 2016 για βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού, δέχτηκε έντονες αποδοκιμασίες από το κοινό στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Παρίσι, 2 Αυγούστου 2024
via Associated Press

Ενα από τα κεντρικά πρόσωπα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι ήταν ο Στίβεν Βαν Βέλντε, όχι όμως τόσο για τις αθλητικές του επιδόσεις, όσο για το σκοτεινό του παρελθόν. Ο Ολλανδός αθλητής του μπίτς βόλεϊ κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε το 2016 για βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού, το οποίο γνώρισε μέσα από τα social media και ταξίδεψε μόνος του από την Ολλανδία στην Αγγλία, όπου και τελικά της επιτέθηκε.

Ο Βαν Βέλντε έγινε δέκτης αποδοκιμασιών στο Παρίσι,κατά την συμμετοχή του στους αγώνες, σε αντίθεση με τον συμπαίκτη του, τον οποίο το κοινό επευφημούσε. Ο Βαν Βέλντε που έτυχε της στήριξης της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας του συμμετείχε κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω του ότι εξασφάλισε με τις αθλητικές του επιδόσεις την πρόκρισή του σε αυτούς.

 

Ο Βαν Βέλντε σκέφτηκε πολλές φορές να αποχωρήσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, όπως είπε, εξαιτίας της δημοσιότητας που πήρε η ιστορία του. «Σκέφτηκα ότι εγώ δεν το θέλω αυτό. Δεν θέλω να δώσω στους άλλους την δύναμη να μου κάνουν μπούλινγκ ή να με ξεφορτωθούν», ανέφερε ο Βαν Βέλντε σε συνέντευξή του σε ολλανδικό μέσο.

 

Σε επιστολή του πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων είχε τονίσει ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του και πως δυστυχώς τώρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό που έκανε, όταν ήταν 19 χρονών. Ο Βαν Βέλντε που είναι πλέον παντρεμένος και έχει και έναν μικρό γιο πρόσθεσε επίσης: «Δεν είμαι ο άνθρωπος που ήμουν πριν από 10 χρόνια».

Ο Ολλανδός που έγινε πόλος αρνητικών σχολίων και αποδοκιμασιών, προσπάθησε να μείνει συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και για αυτόν τον λόγο αρνήθηκε να μιλήσει δημοσίως για το θέμα, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Ολλανδός έμεινε πιστός σε αυτό και δεν μίλησε σε κανέναν ρεπόρτερ.

Να σημειωθεί ότι η επίθεση στο 12χρονο κορίτσι έγινε από τον Ολλανδό το 2016 σε ηλικία 19 ετών, ενώ καταδικάστηκε από τις βρετανικές και ολλανδικές αρχές σε ποινή κάθειρξης 13 μηνών.

Πηγή: Guardian