Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελλάδα για μεγάλα πράγματα στο πόλο - Πρόκριση στους «8»

Σπουδαία εμφάνιση για την Εθνική Ελλάδος που έφτασε άνετα στην επικράτηση με 13-11 κόντρα στις ΗΠΑ και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
|
Open Image Modal
Σπουδαία Ελλάδα στους «8» του πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
via Associated Press

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η έκτη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι για την χώρα μας. Μετά και την πρόκριση στον τελικό του μονού σκιφ στην κωπηλασία από τον Στέφανο Ντούσκο, ήρθε και η διθυραμβική νίκη της Εθνικής Ομάδας πόλο απέναντι στις ΗΠΑ με 13-11. Η Ελλάδα, που έκανε το 3 στα τρία στην διοργάνωση, έφτασε σχετικά άνετα στην επικράτηση και είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, με τον Γενηδουνιά να σκοράρει από το πέναλτι, κάνοντας το 4-2. Οι Αμερικανοί ισοφάρισαν στο τέλος του πρώτου οχταλέπτου σε 4-4, ωστόσο η συνέχεια ανήκε στην Εθνική μας. Οι Έλληνες παίκτες, με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο, δεν έχασαν καθόλου το προβάδισμα που απέκτησαν, με τον Καλογερόπουλο να σκοράρει από κοντά και να διευρύνει την διαφορά ακόμα και στα τρία γκόλ (13-10) λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης.

 

Πρώτοι σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα οι Αργυρόπουλος με τέσσερα γκολ, Φουντούλης με τρία και Γενηδουνιάς με δύο.

Τα οχτάλεπτα: 4-4, 7-6, 11-9, 13-11