Οπως στο «The Beach»: Ενας κρυμμένος παράδεισος για λίγους με διανυκτέρευση 1.000 ευρώ

Λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν ή είναι πρόθυμοι να φτάσουν μέχρι το παραδεισένιο νησί Pinang της Ινδονησίας.
Open Image Modal
AscentXmedia via Getty Images

Σε μια παραλλαγή της «Παραλίας», της αμερικανικής ταινίας του 2000 (The Beach), όπου ο Λεονάρντο ντι Κάπριο αναζητά ένα μυστικό καταπράσινο νησί κάπου στην Ταϊλάνδη, 4 Τσέχοι δημιούργησαν το δικό τους οικολογικό καταφύγιο.

Σε ένα παρθένο νησί της Ινδονησίας, στο μέγεθος της Σάμου, ανοιχτά της δυτικής ακτής της Σουμάτρα. Όταν πριν από 4 χρόνια ο Richard Kvech και άλλοι 4 φίλοι του πάτησαν για πρώτη φορά το πόδι τους στο Pinang, βρήκαν μόνο ένα ερειπωμένο μπανγκαλόου που χρησιμοποιούσαν οι διερχόμενοι ψαράδες, οι μοναδικοί κάτοικοι του νησιού, όταν ήταν εκεί.

 

Τέσσερις φίλοι έφτιαξαν ένα εναλλακτικό θέρετρο 

Ο Kvech και άλλοι τρεις φίλοι κοιμήθηκαν σε αιώρες και μαγείρεψαν στην άμμο, όπου ονειρεύτηκαν να δημιουργήσουν τη δική τους παραλία. Μετά από πολλές συνεννοήσεις με την διοίκηση της περιοχής, στην οποία ανήκει το νησί, κατάφεραν να υπογράψουν μια σύμβαση εκμετάλλευσης για 50 χρόνια με σκοπό τη  δημιουργία ενός μικρού οικολογικού θέρετρου.

Χρησιμοποιώντας ξύλα από το παρθένο τροπικό δάσος, έχτισαν ένα μπανγκαλόου για τους επισκέπτες και έσκαψαν πηγάδια για να έχουν πρόσβαση στο υπόγειο γλυκό νερό του νησιού, πριν τοποθετήσουν ηλιακούς συλλέκτες για ηλεκτρισμό.

Στη συνέχεια έχτισαν δωμάτια προσωπικού, έναν παραλιακό κοινόχρηστο χώρο και τέσσερα ακόμη μπανγκαλόου επισκεπτών, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν 12 άτομα.

Open Image Modal
Matthew Williams-Ellis via Getty Images

 

Τα κύρια μπανγκαλόου έχουν μπάνια, ενώ τα μικρότερα μοιράζονται εγκαταστάσεις, όλες συνδεδεμένες με ένα σύστημα οργανικών σηπτικών αποβλήτων.

Η ομάδα δημιούργησε επίσης έναν κήπο με φρούτα και λαχανικά σύμφωνα με τη φυσική βλάστηση του νησιού - μια προσέγγιση γνωστή ως permaculture - και εισήγαγε τα κοτόπουλα ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να έχουν φρέσκα αυγά. Κομποστοποιούν οργανικά υπολείμματα τροφίμων και ανακυκλώνουν γυαλί και κονσέρβες.

«Το οικολογικό θέρετρο δεν είναι για ανθρώπους που αναζητούν διακοπές υψηλής ποιότητας... Είναι περισσότερο για ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν στη φύση», δήλωσε ο Richard Kvech, που έχει αναλάβει χρέη marketing και διαφήμισης του νησιού.

Ενας παράδεισος για λίγους

Το νησί δέχθηκε τους πρώτους επισκέπτες του πριν από 2 χρόνια όταν έφτασαν σε αυτόν τον απομακρυσμένο παράδεισο για να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία. «Προσπαθούμε να το αποσυνδεθούμε από τον υπόλοιπο κόσμο όσο περισσότερο μπορούμε» δήλωσε ο ένας από τους Τσέχους ιδιοκτήτες του μικρού παραδείσου. 

«Είναι ένα τόσο όμορφο νησί και δεν θέλουμε να καταστρέψουμε την παρθένα φύση, οπότε ο τόπος μας καταλαμβάνει μόνο 1 ή 2% του νησιού. Υπάρχουν βάλτοι, δάση από μπαμπού, καρύδες, λόφοι. Υπάρχουν ερημίτες, σαύρες και φίδια. Η ζούγκλα είναι πολύ δραστήρια».

 

Το κόστος διαμονής

Από τότε που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, το νησί Pinang έχει υποδεχτεί 100 επισκέπτες και έχει γίνει ένας ελκυστικός προορισμός για τους πλούσιους λάτρεις της γιόγκα και του σερφ. 

Η διαμονή στις καλύβες ανά διανυκτέρευση κοστίζει 999 δολάρια για οκτώ άτομα. Μέχρι τέσσερις επιπλέον επισκέπτες μπορούν να μείνουν με 125 δολάρια ανά άτομο ανά διανυκτέρευση.

Open Image Modal
irwansyahst via Getty Images

Η τιμή περιλαμβάνει όλα τα γεύματα, καθημερινό καθάρισμα, εβδομαδιαία αλλαγή πετσετών και λευκών ειδών, δορυφορική λήψη Starlink και 4G Wi-Fi, καθώς και δραστηριότητες όπως κολύμβηση με αναπνευστήρα, ψάρεμα, stand-up paddle boarding και καγιάκ.

Με 500 δολάρια επιπλέον ανά διανυκτέρευση, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν εκδρομές σερφ με ξεναγό σε μέρη όπως το Bay of Plenty ή στο Bangkaru και άλλα κοντινά νησιά.

Κρυμμένος «θησαυρός»

Οι επισκέπτες, ωστόσο, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ένα μακρύ ταξίδι μέχρι να φτάσουν στο νησί Pinang. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει μια πτήση μεγάλων αποστάσεων από μια μεγάλη πόλη στη Σιγκαπούρη ή στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ.

Από εκεί, είναι μια σύντομη πτήση για το Medan, την πρωτεύουσα της ινδονησιακής επαρχίας της Βόρειας Σουμάτρας, όπου πολλοί επισκέπτες επιλέγουν να περάσουν τη νύχτα. Νωρίς το επόμενο πρωί, οι επισκέπτες επιβιβάζονται σε άλλη πτήση για την πόλη Singkil, στην επαρχία Aceh της Ινδονησίας.

Οι επισκέπτες μπορούν να βουτήξουν, να ψαρέψουν, να καλλιεργήσουν και να μαγειρέψουν κατά την επίσκεψή τους. 

Πηγή: CNBC