Όσα θα δούμε τη νέα σεζόν στο Θέατρο Τέχνης - Πρεμιέρες, μετακλήσεις, συνεργασίες, δράσεις

Και όπως πάντα, παραστάσεις για παιδιά και εφήβους, αλλά και συνέχεια στο πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.
Open Image Modal
«Ἐντολή σου, εἶπε, αὐτὸς ὁ κόσμος / καὶ γραμμένος μὲς τὰ σπλάχνα σου εἶναι
/ Διάβασε καὶ προσπάθησε / καὶ πολέμησε» εἶπε / «Ὁ καθεὶς καὶ τὰ ὄπλα του» εἶπε...» Οδυσσέας Ελύτης
Θέατρο Τέχνης

Προτάσσοντας το μότο της χρονιάς, τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη από το Άξιον Εστί «ο καθείς και τα όπλα του» -και υπενθυμίζοντας τη σχέση του νομπελίστα ποιητή με το Θέατρο Τέχνης, ως μέλος του ΔΣ για πολλά χρόνια-, η καλλιτεχνική διευθύντρια Μαριάννα Κάλμπαρη παρουσίασε το  πρόγραμμα της σεζόν 2019 - 2020. 

Ένα πλούσιο, πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει από νέες παραγωγές και μετακλήσεις, μέχρι συνεργασίες, επαναλήψεις επιτυχημένων παραστάσεων, θέατρο για παιδιά και εφήβους, δράσεις και φεστιβάλ. 

Μετακλήσεις 

Italian focus - Τέσσερις παραγωγές από την Ιταλία στο Θέατρο Τέχνης (1 - 7 Οκτωβρίου) 

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν φέρνει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη 4 παραστάσεις Από την Κάτω Ιταλία στο πλαίσιο της ελληνοϊταλικής πλατφόρμας Τempo Forte και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού Ιταλίας, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Το Italian focus 2019 αποτελεί την πρώτη δράση του τριετούς προγράμματος συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας (2019-2021) γύρω από τη θεματική: «Επανάσταση» (Revolution). Η συνεργασία γίνεται με πρωτοβουλία του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και των ιταλικών θεατρικών φορέων: Teatro di Sardegna (Cagliari, Nuoro), Primavera dei Teatri Festival (Castrovillari), Teatro della Città (Catania) , Scena Nuda (Reggio Calabria).

Με το βλέμμα στραμμένο στην επερχόμενη επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι δύο χώρες εμπνέονται από τη θεματική “επανάσταση” (πολιτική, οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική, προσωπική) και σχεδιάζουν καλλιτεχνικές και ευρύτερα πολιτιστικές ανταλλαγές που στοχεύουν στη μελλοντική δημιουργία ενός μεσογειακού πολιτιστικού δικτύου. Το πρόγραμμα επιθυμεί να στηρίξει και να προωθήσει τη σύγχρονη δραματουργία Ελλάδας και Ιταλίας (με έμφαση στη δραματουργία της Νότιας Ιταλίας), να υποστηρίξει το έργο σκηνοθετών και από τις δύο χώρες, τη μετεκπαίδευση καλλιτεχνών, τις μετακλήσεις και τις ανταλλαγές παραστάσεων , τις συνεργασίες καλλιτεχνικών σχημάτων και από τις δύο χώρες αλλά και τη δημιουργία διεθνών παραγωγών.

 Το πρόγραμμα εγκαινιάζεται με την παρουσίαση 4 παραγωγών από την Κάτω Ιταλία που θα παρουσιαστούν με ελληνικούς υπέρτιτλους στο ελληνικό κοινό. Πρόκειται για δύο πρωτότυπα σύγχρονα ιταλικά έργα με επίκαιρη θεματική -«Polvere» (σκόνη) με θέμα τη γυναικοκτονία και «Miracolo» (θαύμα) με θέμα τη μετανάστευση- και δύο πρωτότυπα έργα εμπνευσμένα και βασισμένα πάνω σε κλασικά κείμενα: «Macbettu» -διασκευή του «Μακπμέθ» του Σαίξπηρ, σε μεταφορά του έργου στη Σαρδηνία και σε σαρδηνιακή διάλεκτο- και το «Penelope», ένας μονόλογος πάνω στο μυθικό πρόσωπο της Πηνελόπης βασισμένος σε κείμενα του Ομήρου, του Οβιδίου και της Μάργκαρετ Άτγουντ.

1-7 Οκτωβρίου - Αθήνα

Χώροι διεξαγωγής

Θέατρο Τέχνης - Υπόγειο / Θέατρο Τέχνης - Φρυνίχου / Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

28-30 Σεπτεμβρίου - Θεσσαλονίκη

Χώρος διεξαγωγής

Θέατρο Αμαλία

Αναλυτικά οι παραστάσεις:

1-3 Οκτωβρίου -Θέατρο Τέχνης Φρυνίχου

Scena Verticale (Castrovillari-Ν. Ιταλία)

«Polvere» (σκόνη) του Saverio La Ruina

Διάλογος ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα

Κείμενο-σκηνοθεσία: Saverio La Ruina

Με τους Saverio La Ruina και Cecilia Foti

Πρωτότυπη μουσική: Gianfranco De Franco

Σύμβουλος δραματουργίας: Jo Lattari

Σύμβουλος σκηνοθεσίας: Dario De Luca

Βοηθός σκηνοθέτη: Cecilia Foti

Σχεδιασμός φωτισμού: Dario De Luca

Ήχος και φώτα: Mario Giordano

Διευθυντής παραγωγής: Settimio Pisano

Παραγωγή : Scena Verticale

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού Ιταλίας

Ευχαριστίες στο White Dove - Genova

Βραβεία

Πρώτο βραβείο Lo Straniero 2015 καλύτερης παράστασης

Πρώτο βραβείο Enriquez 2015 καλύτερου έργου

Πρώτο βραβείο Enriquez 2015 καλύτερου ηθοποιού

Πρώτο βραβείο Annibale Ruccello 2015 καλύτερου έργου

Το ξύλο είναι το πιo «σωματικό» μέρος μιας κακοποιητικής σχέσης. Ο φόνος είναι το τελικό μέρος. Υπάρχει όμως μια πρώτη, άυλη, ανεπαίσθητη, φευγαλέα σκόνη που σηκώνεται αργά-αργά γύρω από μια γυναίκα, την αγκαλιάζει, την καλύπτει, κατεδαφίζει όποια βεβαιότητα υπάρχει μέσα της, καταστρέφει τη δύναμή της, το κουράγιο της, εξαφανίζει το χαμόγελό της και την ικανότητά της να ονειρεύεται. Μια αδιαπέραστη σκόνη που της καλύπτει τα μάτια, μια σκόνη φτιαγμένη από λέξεις που ταπεινώνουν και πονούν, πασπαλισμένη με λ ί γ η αγένεια, χαμένη αξιοπρέπεια και βεβιασμένη τρυφερότητα.

(λόγια κοινωνικής λειτουργού σε κέντρο για κακοποιημένες γυναίκες)

«Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό το έργο μιλάει για τη γυναικοκτονία. Σίγουρα όμως μιλάει για τις σχέσεις εξουσίας ανάμεσα στο ζευγάρι. Σημάδια από αυτές τις σχέσεις βρίσκονται παντού». Saverio La Ruina

Το κείμενο επιλέχθηκε από το πρόγραμμα ‘Διεθνείς φωνές 2016’ και παρουσιάστηκε σε μορφή αναλογίου στο Victory Gardens Theater - Chicago τον Απρίλιο 2016. Ανέβηκε επίσης στο Καράκας τον Νοέμβριο 2017,σε ισπανική παραγωγή της Diana Volpe.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Αμαλία στις 28 Σεπτεμβρίου. 

2- 3 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Αθήνα)

Sardegna Teatro (Cagliari, Nuoro-Σαρδηνία)

«Macbettu (Μακμπέθ) του Alessandro Serra

Παράσταση βασισμένη στον «Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Σκηνοθεσία-σκηνικά-κοστούμια-φωτισμοί: Alessandro Serra

Μετάφραση στη σαρδηνιακή διάλεκτο-γλωσσικός σύμβουλος: Giovanni Carroni

Παίζουν: Fulvio Accogli, Andrea Bartolomeo, Leonardo Capuano, Andrea Carroni, Giovanni Carroni, Maurizio Giordo, Stefano Mereu, Felice Montervino

O σαιξπηρικός Μακμπέθ σε μια πρωτότυπη διασκευή με την υπογραφή ενός από τους πιο σημαντικούς Ιταλούς σκηνοθέτες, του Alessandro Serra. Η ιστορία του στρατηγού Μακμπέθ που αναρριχήθηκε στο βασιλικό θρόνο μέσα από φόνους και δολοπλοκίες. Μια παράσταση υψηλής εξπρεσιονιστικής αισθητικής, που κινείται ανάμεσα στο όνειρο και τον εφιάλτη, την πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση. Παραγωγή του Θεάτρου της Σαρδηνίας.

Ο Alessandro Serra μεταφέρει τη δράση από το βασίλειο της Σκωτίας στο ιταλικό νησί της Σαρδηνίας, εμπλέκοντας τα ήθη, τα έθιμα, τα χρώματα, τα σχήματα και τους ήχους του νησιού στη διασκευή του. Πιστός στο πνεύμα του ελισαβετιανού θεάτρου, αναθέτει όλους τους ρόλους σε άνδρες ηθοποιούς. Το πρωτότυπο είναι μεταφρασμένο στη σαρδηνιακή διάλεκτο με ήχους, χρώματα, μουσικές φερμένες από τα βάθη ενός παρελθόντος που αντηχεί στη μεσογειακή ψυχή.

Η παράσταση έλαβε διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς στην Ιταλία ενώ κέρδισε το σημαντικό ιταλικό βραβείο UBU 2017 καλύτερης ερμηνείας καθώς και το βραβείο της Ένωσης Ιταλών Κριτικών. Έχει παρουσιαστεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και έχει κερδίσει τη “Χρυσή Δάφνη” για καλύτερη σκηνοθεσία στο MESS festival στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Η παράσταση θα παιχτεί στη Θεσσαλονίκη στα «Δημήτρια 2019» , στις 29 Σεπτεμβρίου. 

 4-6 Οκτωβρίου, Θέατρο Τέχνης-Υπόγειο

Scena Nuda 

«Penelope» (Πηνελόπη) του Matteo Tarasco

Μια παράσταση που φέρνει στο φως το μυθικό πρόσωπο της Πηνελόπης μέσα από κείμενα του Ομήρου, του Οβιδίου και της Μάργκαρετ Άντγουντ.

Κείμενο-σκηνοθεσία: Matteo TarascoΜε την Teresa TimpanoΠρωτότυπη μουσική: Mario IncudineΣκηνικά-κοστούμια: Francesca Gambino, Laura Laganà

Φωτογραφίες: Pino Le PeraΔιευθυντής σκηνής: Paolo Pannaccio

Συμπαραγωγή: Accademia di Belle Arti di Reggio Calabria και Scena Nuda - Festival Miti Contemporane

Η «Penelope (Πηνελόπη)» από τη Scena Nuda της Κάτω Ιταλίας (Calabria) είναι ένας θεατρικός μονόλογος βασισμένoς σε κείμενα του Ομήρου, του Οβιδίου και της Μάργκαρετ Άντγουντ, σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Matteo Tarasco. Η ματιά του δραματουργού- σκηνοθέτη Matteo Tarasco και της πρωταγωνίστριας (και καλλιτεχνικής διευθύντριας της Scena Nuda, Teresa Timpano) εστιάζει όχι στη μυθική αλλά στην ανθρώπινη πλευρά της Πηνελόπης. Μια γυναίκα “σάρκινη”, μια γυναίκα αληθινή, που αγάπησε, ονειρεύτηκε, λαχτάρησε, περίμενε, πόνεσε…και στο τέλος; Ανταμείφθηκε; “ Μα εγώ Οδυσσέα, έζησα όλη μου τη ζωή μέσα από τα δικά σου μάτια…”. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ “Miti Contemporane” (σύγχρονοι μύθοι) της Καλαβρίας. Ένα κείμενο και μια παράσταση-γέφυρα ανάμεσα στον ελληνική και τον ιταλική πολιτιστική παράδοση.

Η παράσταση θα παιχτεί στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αμαλία στις 30 Σεπτεμβρίου

5 - 7 Οκτωβρίου, Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν- Φρυνίχου

Teatro della Città

«Miracolo» (Θαύμα) του Giuseppe Massa

Κείμενο- σκηνοθεσία: Giuseppe Massa

Σκηνικά-κοστούμια: Mela Dell’Erba

Φωτισμοί: Michele Ambrose

Ήχος: Giuseppe Rizzo

Βοηθός στη δραματουργία: Giuseppe Tarantino

Βοηθός σκηνοθέτη: Marco Leone

Βοηθός παραγωγής: Elena Amato

Παίζουν: Glory Arekekhuegbe, Gabriele Cicirello, Paolo Di Piazza

Δύο αδέλφια που δουλεύουν προσωρινά ως νεκροθάφτες, καλούνται να θάψουν έναν μετανάστη. Στο νεκροταφείο της πόλης όμως δεν υπάρχει πλέον χώρος. Μια τρελή περιπέτεια ξεκινά από τη στιγμή που τα δύο αδέλφια προσπαθούν, χωρίς επιτυχία να ξεφορτωθούν το πτώμα. Ώσπου συμβαίνει το “θαύμα”…

Σημείωση

Το “Θαύμα” γεννήθηκε μέσα από το Write 2016 (πρόγραμμα δημιουργικού residency με Σικελούς και άλλους Ευρωπαίους δραματουργούς στο μοναστήρι της Mandanici, Messina). Το έργο εμπνέεται από τα κύματα μεταναστών που διασχίζουν τη Μεσόγειο προκειμένου να διερευνήσει το πόσο απάνθρωπη γίνεται προοδευτικά η κοινωνία μας. Απέναντι σε αυτή τη διαδικασία εκφυλισμού της κοινωνίας ο συγγραφέας θέτει το ζήτημα της “αγιοσύνης”. Η αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο στοιχεία αποτελεί και τη βάση του έργου: το άγιο απέναντι στο ανθρώπινο, το ανθρώπινο απέναντι στο ζωώδες, το φως απέναντι στο σκοτάδι.

«Μη γελάτε! Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στ’ αλήθεια..!»

Ο Massa γράφει ένα κείμενο εξωφρενικά αστείο, γκροτέσκο, άγριο. Μια δραματική κωμωδία τρόμου! Ένα κείμενο που ζωντανεύει τα ωραιότερα στοιχεία της διαλέκτου του Παλέρμο. Και το σκηνοθετεί με ορμή και ένταση και ισορροπία ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αμαλία στις 29 Σεπτεμβρίου

Ώρα έναρξης όλων των παραστάσεων : 21.15

Τιμές εισιτηρίων για κάθε παράσταση είναι 16 € γενική είσοδος και 12 € μειωμένη

Οι διακεκριμένες θέσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κοστίζουν 18 €

Aντίστοιχα θα παρουσιαστούν στην Ιταλία οι παραγωγές του Θεάτρου Τέχνης:

«Οι Δούλες», Ζενέ, σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη (30 Νοεμβρίου-Festival dei Miti Contemporanei) και «Ιούλιος Καίσαρ» του Σαίξπηρ, σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη (6 Δεκεμβρίου-Teatro Della Citta).

Open Image Modal
«When we went electronic»
Photo credit: Skye Morse-Hodgson

«When we went electronic», Caitlin Saylor Stephens

Μετάκληση από το Τhe Tank theatre της Νέας Υόρκης

13-14 Ιουνίου, Φρυνίχου 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Τhe Tank theatre της Νέας Υόρκης με ένα σύγχρονο έργο σε σκηνοθεσία της καλλιτεχνικής διευθύντριας του θεάτρου Μeghan Finn 

Σκηνοθεσία: Μeghan Finn

Μουσική: Sarah Frances Cagianese και Caitlin Saylor Stephens

Φωτισμοί: Sarah Johnston

Photo credit: Skye Morse-Hodgson

Open Image Modal
«When we went electronic»
Photo credit: Skye Morse-Hodgson

Σχολείο τέλος! Βράδια αποφοίτησης 2011. Δύο κορίτσια «Made in USA», νεαρά μοντέλα της American Apparel, αναζητούν τη χαμένη τους μνήμη μετά από ένα τραγικά διασκεδαστικό πάρτι. Καθώς αρχίζουν να συμβαίνουν πολύ περίεργα πράγματα, τα κορίτσια αμφισβητούν σταδιακά την ίδια την αυθεντικότητα της δικής τους προσωπικής σύνθεσης, των υλικών από τα οποία οι ίδιες είναι φτιαγμένες και αν τελικά ό,τι συνέβη χθες βράδυ ήταν πραγματικά αληθινό. Μετά από όλα αυτά, ίσως αυτό που έγινε χθες να μην ήταν ένα-ακόμα-πάρτι. Ναι αυτό ακριβώς, ίσως να μην ήταν ένα-ακόμα-πάρτι.

Συνεργασίες 

Εθνική Λυρική Σκηνή 

Στο πλαίσιο της νέας, μακροπρόθεσμης συνεργασίας του Θεάτρου Τέχνης με την Εθνική Λυρική Σκηνή που εγκαινιάστηκε μέσω του κύκλου οperetta restart με την παράσταση «Εκκλησιάζουσες  - Αριστοφάνη - Η λαϊκή οπερέτα» (πρεμιέρα 9/9, Ηρώδειο), η παράσταση επαναλαμβάνεται στις 26, 27, 28, 29 Σεπτεμβρίου στη Φρυνίχου

«Το νεκρό νερό»

Παράσταση βασισμένη στον κύκλο τραγουδιών «Η ωραία μυλωνού» 

του Φραντς Σούμπερτ

Σκηνοθεσία - δραματουργία: Θέμελης Γλυνάτσης

Τενόρος: Χρήστος Κεχρής, Πιάνο: Τίτος Γουβέλης

Συμπαραγωγή: Θέατρο Τέχνης - ΕΛΣ

Με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας

Μάιος 2020 - Φρυνίχου. 

ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης 

To Θέατρο Τέχνης και το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης συνεργάζονται και «ανταλλάσσουν» στις σκηνές τους δύο παραγωγές: «Ανθρωποφύλακες», Κοροβέση-σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης (Μάρτιο) και «Τριαντάφυλλο στο στήθος», Ουίλιαμς- σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης (Ιανουάριος). 

Θέατρο Αμαλία, Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας που εγκαινιάζεται ανάμεσα στα δύο θέατρα, παρουσιάζονται στη Θεσσαλονίκη έως το Δεκέμβριο 2019 οι παραστάσεις του Italian Focus: “Polvere”, “Miracolo”,“Penelope”  και οι παραγωγές του Θεάτρου Τέχνης: “Οθέλλος”, Σαίξπηρ-σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη, “Οι δούλες”, Ζενέ- σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, ”’Ολο σπίτι, κρεββάτι κι εκκλησία”, Ράμε-Φο-σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη, “Ανθρωποφύλακες”, Κοροβέση- σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη. 

Το 2020 θα παρουσιαστούν και άλλες παραγωγές του Θεάτρου Τέχνης. 

Νέες παραγωγές

«Ο Γλάρος» του Τσέχωφ

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παρασκευόπουλος

Open Image Modal
Ο Γλάρος
Θέατρο Τέχνης

Παίζουν: Γιώτα Φέστα, Θανάσης Μιχαηλίδης, Έφη Γούση, Γιώργος Βεργούλης, Γκαλ. Α Ρομπίσα, Χρυσή Μπαχτσεβάνη, Στέλιος Νίνης, Ζωή Ιωαννίδη, Αρτέμης Χαραλαμπίδης, Γιάννης Κοντός, Λάμπρος Γραμματικός.    

Συμπαραγωγοί: Θέατρο του Νέου Κόσμου, Pan Entertainment.

Πρεμιέρα: 16 Οκτωβρίου 2019 - Φρυνίχου (Τετάρτη-Κυριακή)

 

Open Image Modal
Ρίτερ, Ντένε Φος
Θέατρο Τέχνης

«Ρίτερ, Ντένε, Φος», Τόμας Μπέρνχαρντ

Σκηνοθεσία: Μαρία Πρωτόπαππα

Με τους: Στεφανία Γουλιώτη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Αργύρη Ξάφη

Συμπαραγωγοί: Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Θέατρο του Νέου Κόσμου, KART productions

Πρεμιέρα: 18 Οκτωβρίου 2019 - Υόγειο (Τετάρτη-Κυριακή)

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

 

Το νέο έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου

«Προεόρτια»

Κείμενο-σκηνοθεσία-ερμηνεία: Βασίλης Παπαβασιλείου

Πρεμιέρα: 14 Δεκεμβρίου - Φρυνίχου (Σάββατο-Κυριακή).

Open Image Modal
Βασίλης Παπαβασιλείου
Θέατρο Τέχνης

«Ηλέκτρα», Σοφοκλή

Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης

Παίζουν: Εβελίνα Παπούλια, Ελένη Μπούκλη, Λένα Μποζάκη, Δημήτρης Μανδρινός, Νίκος Τσολερίδης, Τάσος Κορκός, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Δώρα Ξαγοράρη, Κατερίνα Δημάτη, Άρης Μπινιάρης.

Μουσικός: Χρήστος Γεωργόπουλος

Παραγωγή: Performing Arts and Ententainment Ltd

Πρεμιέρα: 23 Ιανουαρίου 2020 - Φρυνίχου (Τετάρτη-Κυριακή).

 

«Έντμοντ», Ντέηβιντ Μάμετ

Μετάφραση-σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη

Παίζουν: Γιάννος Περλέγκας, Δημήτρης Πασσάς, Μανώλης Αφολαγιάν, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Δημήτρης Μαγγίνας, Μαριλένα Μόσχου 

Πρεμιέρα: 30 Ιανουαρίου 2020-  Υπόγειο (Τετάρτη-Κυριακή)

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού. 

 

«Το Χρονικό του Χρόνου»,  Στίβεν Χόκινγκ

Σκηνοθεσία: Νατάσα Τριανταφύλλη

Παίζουν: Ηλίας Μελέτης, Δημήτρης Πασσάς

Πρεμιέρα: 24 Φεβρουαρίου 2020- Φρυνίχου (Δευτέρα-Τρίτη).

 

«Everybody dies young»

Δραματουργία-σκηνοθεσία: Γιώργος Βαλαής

Παίζουν: Εύη Σαουλίδου, Ελίνα Ρίζου, Φιντέλ Ταλαμπούκα, Θοδωρής Πεντίδης, Γιώργος Βαλαής

Συμπαραγωγή: One plant productions-Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Πρεμιέρα: 24 Απρίλιου 2020 -Υπόγειο (Πέμπτη-Κυριακή)

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού. 

Open Image Modal
Everybody dies young
Θέατρο Τέχνης

 

«Το σύντομο καλοκαίρι της αναρχίας»

Παράσταση βασισμένη στα κείμενα: «Το σύντομο καλοκαίρι της αναρχίας» του Χανς Μάγκνους Εντσεσμπέργκερ και το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Τζορτζ Όργουελ «Φόρος τιμής στην Καταλωνία». 

Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης

Παίζουν: Μάνος Βαβαδάκης, Στέλλα Βογιατζάκη, Χαρά Μάτα-Γιαννάτου, 

Κατερίνα Ζησούδη, Κατερίνα Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Πλεμμένος

Πρεμιέρα: 30 Απριλίου 2020 - Φρυνίχου (Πέμπτη-Κυριακή).

Open Image Modal
Θέατρο Τέχνης

 

Συνεχίζονται... 

«Η Φαλακρή Τραγουδίστρια»,  Ιονέσκο

Σκηνοθεσία: Σοφία Μαραθάκη

Open Image Modal
Φαλακρή Τραγουδίστρια
Θέατρο Τέχνης

Παίζουν: Μάριος Παναγιώτου, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Μαρία Παρασύρη, Σοφία Μαραθάκη, Κωνσταντίνος Μωραἴτης

Συμπαραγωγή : Ομάδα ΑΤΟΝΑλ- Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν 

Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού

Πρεμιέρα: 21 Οκτωβρίου - Φρυνίχου (Δευτέρα-Τρίτη) 

 

«Οι Δούλες», Ζενέ  (3η χρονιά)

Μετάφραση-σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη

Open Image Modal
Δούλες
Θέατρο Τέχνης

Παίζουν: Κάτια Γέρου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Μαριάννα Κάλμπαρη

Πρεμιέρα: 21 Οκτωβρίου - Υπόγειο (Δευτέρα-Τρίτη)  

 

«Ανθρωποφύλακες», Περικλή Κοροβέση

Σκηνοθεσία: Μάνος Βαβαδάκης

Παίζουν: Νέστωρ Κοψιδάς, Θεοδώρα Γεωργακοπούλου, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Ελένη Ζαχοπούλου, Άρης Λάσκος

Πρεμιέρα: 16 Δεκεμβρίου - Υπόγειο   (Δευτέρα-Τρίτη)

 

«Οθέλλος», Σαίξπηρ

Σκηνοθεσία: Χάρης Φραγκούλης

Παίζουν: Ασπασία-Μαρία Αλεξίου, Σοφία Κόκκαλη, Ανδρέας Κοντόπουλος, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Δήμητρα Στυλιανού, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κορνήλιος Σελαμσής, Μιχάλης Τιτόπουλος 

Συμπαραγωγή: Ομάδα KURSK-Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού

Πρεμιέρα:  24 Φεβρουαρίου - Υπόγειο (Δευτέρα-Τρίτη).

 

Παραστάσεις για νέους, εφήβους, παιδιά

Από 12+ ετών

«Μια Μέρα Χωρίς» (# mia mera xwris)

Κείμενο-σκηνοθεσία: Εύα Οικονόμου- Βαμβακά 

Παίζουν: Βαγγέλης Αμπατζής, Δημήτρης Μαγγίνας, Μαριλένα Μόσχου, Ναταλία Πελέκα

Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ 

Πρεμιέρα 3 Νοεμβρίου - Υπόγειο ( Κυριακή και πρωϊνές και  σε χώρους σχολείων).

 

«Να βγω λιγάκι στον αέρα»

Κείμενο-σκηνοθεσία: Ηλίας Κουνέλας

Παίζουν:  Ιφιγένεια Γρίβα, Στεφανία Σαμαρά, Μπλερίμ Δαμπιράι

Πρεμιέρα 15 Νοεμβρίου - Υπόγειο (Δευτέρα-Τρίτη και πρωϊνές).

 

Για 5 - 12 ετών

«Χωρίς οικογένεια», Εκτόρ Μαλό

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαϊτης

Παίζουν: Δημοσθένης Φίλιππας, Κατερίνα Μηλιώτη, Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Μάριος Κρητικόπουλος,  Φοίβος-Μαρίνος Σαμαρτζής, Τάσος Προβιάς, Μαρία Αρζόγλου, Σταύρος Καραμπάτσος

Πρεμιέρα 3 Νοεμβρίου - Φρυνίχου (Κυριακή και πρωϊνές).

Φεστιβάλ - Δράσεις

Φεστιβάλ Αναλόγιο 2019

Για 5η χρονιά στη σκηνική της Φρυνίχου παρουσιάζονται νέα έργα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αναλόγιο υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Σίσσυ Παπαθανασίου.

 

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

17:00 «Όλη η τραγωδία σε μια ώρα» του Κωνσταντίνου Μπούρα

Σκηνοθεσία: Αντώνης Μόργκαν Κωνσταντουδάκης.

 

18:30 «Κυρία Χ» της Καλλιόπης Εξάρχου

Σκηνοθεσία: Αναστασία Ρεβή

 

20:00 «Οι Ψαράδες» της Sophie - Valentine Borloz (Ελβετία)

Μετάφραση: Μαρία -Λουίζα Μάρκου, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Φραγκιόγλου

 

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

18:00 «Εμείς κορίτσια των δεκατριών - δεκατεσσάρων χρονών - Μια σημερινή ιστορία» του Γιώργου Χρονά

Σκηνοθεσία: Σοφία Φιλιππίδου.

 

19:30 «Το μπλε δωμάτιο» του Αλέξη Σταμάτη

Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

 

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου

18:00 «Μητέρα Πατρίδα» του Θοδωρή Τσαπακίδη

Σκηνοθεσία: Χρήστος Τζιούκαλας

 

19:30 «Τοκετού Δίκη» (The Birthing Trial) της Ursula Werdenberg (Ελβετία)

Μετάφραση: Σμαρώ Κώτσια. Σκηνοθεσία: Χρυσάνθη Κορνηλίου.

 

-ΚΕΘΕΑ RELOAD O.4 -

Το Θέτρο Τέχνης Καρόλου Κουν φιλοξενεί και φέτος το φεστιβάλ του ΚΕΘΕΑ. 

22 - 26 Σεπτεμβρίου - Υπόγειο. 

 

200 Χρόνια από την Επανάσταση: Ποιά είναι η σύγχρονη Ελλάδα; 

Για τρίτη σεζόν το επιτυχημένο πρόγραμμα με επιστημονικές και καλλιτεχνικές δράσεις με αφορμή την 200στή επέτειο της Επανάστασης.

Υπεύθυνη επιστημονικού προγράμματος: Καλή Κυπαρίσση

Υπεύθυνη καλλιτεχνικού προγράμματος: Μαριάννα Κάλμπαρη

Εκδηλώσεις: Φεβρουάριο - Μάρτιος- Απρίλιος 2020

 

«Το Θέατρο Τέχνης μιλάει»

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν βγαίνει στο δρόμο και σε χώρους μη θεατρικούς, προκειμένου να μιλήσει μέσα από σύντομης διάρκειας θεατρικά δρώμενα, για σημαντικά κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά ζητήματα που μας απασχολούν. Πρώτη δράση: 25 Νοεμβρίου 2019, «Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών»