Παίρνει κεφάλια η Meta: Απόλυση εργαζομένων που αγόρασαν με voucher οδοντόκρεμα αντί για φαγητό

Η Meta προειδοποίησε τους εργαζομένους ότι τα voucher πρέπει να τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά για αγορά φαγητού.
Open Image Modal
NurPhoto via Getty Images

Αρκετοί εργαζόμενοι της Meta κατήγγειλαν την απόλυσή τους από τον τεχνολογικό κολοσσό επειδή αγόρασαν οδοντόπαστες και σκόνη πλυντηρίου με τα voucher που τους παρέχονται από την εταιρεία.

Εργαζόμενοι της Meta ισχυρίζονται ότι κάποιοι μοιράζονταν τα δικά τους voucher με άλλους, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις που άνθρωποι υπερέβησαν κατά πολύ το συνολικό διαθέσιμο μπάτζετ.

Αναφορές κάνουν λόγο για προειδοποιήσεις προς τους εργαζομένους από τον ιδιοκτήτη της Meta, προτού τους απολύσει. Η εταιρεία έχει επιβεβαιώσει τις περικοπές στις θέσεις εργασίες σε αρκετά πόστα.

Στο προσωπικό της Meta παρέχονται voucher 25 δολαρίων για γεύμα, 20 δολαρίων για πρωϊνό και 25 δολαρίων για βραδινό, που πρέπει να εξαργυρωθούν σε συγκεκριμένα καταστήματα εστίασης.

Ένας χρήστης των social media αποκάλυψε ότι περισσότεροι από 30 εργαζόμενοι απολύθηκαν την τελευταία εβδομάδα επειδή χρησιμοποίησαν τα voucher για αγορές προϊόντων και όχι τροφίμων, καθώς και επειδή τα μοιράστηκαν με άλλους ανθρώπους ή επειδή ξεπέρασαν το προβλεπόμενο μπάτζετ.

Μερικά τέτοια παραδείγματα προϊόντων είναι οι οδοντόπαστες, οι οδοντόβουρτσες και ποτήρια κρασιού.

«Τους δόθηκε προειδοποίηση για να σταματήσουν και οι περισσότεροι το σεβάστηκαν, αλλά ακόμα και έτσι απολύθηκαν τρεις μήνες αφότου είχαν σταματήσει», ανέφερε ο χρήστης των social media.

Αρκετοί είναι αυτοί που επιβεβαιώνουν το γεγονός, ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν έγιναν καθόλου προειδοποιήσεις από την εταιρεία, με την Meta να επιβεβαιώνει τις απολύσεις σε WhatsApp, Instagram και Reality Labs.

Πηγή: BBC