Πανεύκολα μπισκότα βρώμης με υλικά που ήδη έχουμε στο ντουλάπι μας

Γρήγορα, υγιεινά, νόστιμα συμπληρώνουν το τρίπτυχο της επιτυχίας.
|
Open Image Modal
Catherine McQueen via Getty Images
chocolate chip cookies

Στη διαδρομή για τη δουλειά; Στο γραφείο; Στο κολλατσιό για το σχολείο; Τα μπισκότα γιαουρτιού με βρώμη θα γίνουν το νέο αγαπημένο μας σνακ ή πρωινό, για τόνωση όπου κι αν βρισκόμαστε.

Τα μπισκότα μας αποτελούνται από βρώμη, γιαούρτι, κανέλα και λινάρι, ενώ ανάλογα με τα υλικά που προτιμάμε ή έχουμε στη διάθεσή μας επιλέγουμε επικαλύψεις και μείγματα όπως: αποξηραμένα κράνμπερι και καρύδια, καρύδα και μαύρη σοκολάτα ή φυστικοβούτυρο και μέλι.

Μπορούμε να φτιάξουμε περισσότερες από μια παρτίδες και να τα απολαμβάνουμε για μέρες, νόστιμα και ολόφρεσκα.

Για τα πιο εύκολα και υγιεινά κούκις θα χρειαστούμε:

  • Νιφάδες βρώμης
  • Οποιουδήποτε είδους αλεύρι: Χρησιμοποιούμε αλεύρι ολικής άλεσης για επιπλέον φυτικές ίνες και ενέργεια στα μπισκότα μας.
  • Λινάρι: Αλέθοντας λιναρόσπορο και τοποθετώντας τον σε ένα δοχείο μέσα στο ψυγείο μας, μπορούμε να τον διατηρήσουμε ολόφρεσκο για περισσότερες μέρες.
  • Κανέλα: Ας μην τη λυπηθούμε!
  • Λάδι: Οποιοδήποτε έλαιο διαθέτουμε στο ντουλάπι μας, εξυπηρετεί.
  • Καστανή ζάχαρη: Χρησιμοποιούμε μικρή ποσότητα ζάχαρης για τα μπισκότα μας, ώστε να είναι νόστιμα, αλλά παράλληλα να αποτελούν μια εξαιρετική υγιεινή επιλογή για πρωινό ή σνακ.
  • Αυγά
  • Γιαούρτι: Διατηρεί τη μαστιχωτή υφή των μπισκότων μας, προσθέτοντας πρωτεΐνη και προβιοτικά.
  • Βανίλια: Για επιπλέον άρωμα και γεύση.

Για την επικάλυψη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε:

  • Δύο-τρεις κουταλιές της σούπας δάκρια μαύρης σοκολάτας και δύο-τρεις κουταλιές της σούπας τριμμένη καρύδα
  • Μισή μπανάνα, θρυμματισμένη και ένα τέταρτο του φλιτζανιού βατόμουρα
  • Δύο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο και δύο κουταλιές της σούπας πουρέ ή σπιτικό σιρόπι φράουλας
  • Ένα τέταρτο του φλιτζανιού αποξηραμένα cranberries και μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

Ετοιμάζουμε τα κούκις βήμα-βήμα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 350 βαθμούς. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί τη βρώμη, το αλεύρι, το λινάρι και την κανέλα.
  3. Σε ένα άλλο μέτριο μπολ ανακατεύουμε το λάδι και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Χτυπάμε τα αυγά στο μείγμα και έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  5. Παντρεύουμε τα δύο μείγματα.
  6. Πασπαλίζουμε με όποια επικάλυψη έχουμε επιλέξει και ψήνουμε για οκτώ-δέκα λεπτά.
  7. Αφήνουμε τα μπισκότα μας να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη.