Πανίσχυρος, εκδικητικός και με χρυσό ρολόι: Ο Τζεφ Γκόλντμπλουμ είναι ο Δίας στο «Kaos»

Η νέα σειρά fantasy με στοιχεία μαύρης κωμωδίας κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 29 Αυγούστου.

Ο Δίας, ο πατέρας των θεών και των ανθρώπων που κυβερνά τον Όλυμπο, ξυπνά ένα πρωί και ανακαλύπτει μια ρυτίδα στο μέτωπό του, πιθανό προάγγελο μιας αρχαίας προφητείας που προμηνύει την καταστροφή του. «Μια γραμμή εμφανίζεται, η τάξη φθίνει, η οικογένεια καταρρέει και το Kaos βασιλεύει». Ο παντοδύναμος Δίας είναι πεπεισμένος ότι η πτώση του πλησιάζει και βλέπει παντού οιωνούς συμφοράς.

Και έχει δίκιο να ανησυχεί, γιατί ο πάλαι ποτέ φίλος του και τώρα φυλακισμένος Προμηθέας συνωμοτεί εναντίον του. Στην ιστορία εμπλέκονται τρεις διαφορετικοί άνθρωποι, η Riddy, η Ari και ο Caneus, οι οποίοι αγνοούν πλήρως την κοσμική σημασία τους και τον ρόλο που καλούνται να παίξουν για τη σωτηρία του κόσμου.

Καθώς ο Δίας δίνει μάχη με τους μεγαλύτερους φόβους του, η υπόλοιπη (δυσλειτουργική) οικογένειά του ραδιουργεί και αποτυγχάνει με τους δικούς της τρόπους. Σε πρώτο πλάνο είναι η πανούργα σύζυγος του Ήρα, ο επαναστατημένος γιος του Διόνυσος που λατρεύει τα πάρτι και τα περίπλοκα αδέλφια του, Άδης και Ποσειδώνας.

Παρελαύνουν και άλλα γνωστά πρόσωπα, όπως ο Ορφέας, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση είναι ένας ποπ σταρ -κάτι σαν τον Χάρι Στάιλς-, η Περσεφόνη, η Λάχεσις, η Μέδουσα, η Αριάδνη, η Ευρυδίκη.

Όλα αυτά συμβαίνουν στο «Kaos», τη νέα σειρά fantasy με στοιχεία μαύρης κωμωδίας του Netflix, που φέρνει τους πρωταγωνιστές της ελληνικής μυθολογίας στο σήμερα-ή περίπου-, δίνοντας ένα σύγχρονο twist σε μία ιστορία που διαδραματίζεται μεταξύ Ολύμπου και Κάτω Κόσμου κι έχει στο επίκεντρο έναν όλο και πιο παρανοϊκό Δία -στον ρόλο ο Τζεφ Γκόλντμπλουμ που εμφανίζεται με σινιέ αθλητικές φόρμες και χρυσό ρολόι- ο οποίος πρέπει να αντιμετωπίσει θνητούς με δυνάμεις που έχουν σκοπό να τον καταστρέψουν και μια οικογένεια με ισχυρά αδέλφια -ένα, τηρουμένων των αναλογιών, «Succession».

Για τον Γκόλντμπλουμ, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του Δία πριν από δύο χρόνια, όταν αποχώρησε ο Χιου Γκραντ, «οι ελληνικοί μύθοι αφορούσαν πάντα όλο το φάσμα της ανθρώπινης εμπειρίας και το συνεχές, από την αρχή μέχρι σήμερα».

Στο καστ επίσης οι Janet McTeer, Nabhaan Rizwan, David Thewlis, Rakie Ayola, Stephen Dillane, Aurora Perrineau, Debi Mazar, Killian Scott, Misia Butler, Stanley Townsend, Billie Piper και Suzy Eddie Izzard.

Η σειρά οκτώ επεισοδίων κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 29 Αυγούστου. Παρά το γεγονός ότι ο πρώτος κύκλος είναι ολοκληρωμένος αφηγηματικά, ο δημιουργός της, σεναριογράφος Τσάρλι Κόβελ (The End of the Fucking World) δηλώνει έτοιμος για μία δεύτερη σεζόν.

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter