Τι τρώνε στην Σλοβακία και την Δανία; Αυτά είναι τα παραδοσιακά πιάτα 27 ευρωπαϊκών χωρών

Τι τρώνε στην Σλοβακία και την Δανία; Αυτά είναι τα παραδοσιακά πιάτα 27 ευρωπαϊκών χωρών
|

Τα ταξίδια είναι υπέροχα για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Αρχικά, επειδή βλέπεις νέους τόπους και ξεφεύγεις από την καθημερινότητα. Επιπλέον, καταφέρνεις να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, πολιτισμούς και κουλτούρες. Να δεις μνημεία, μουσεία, πάρκα, πόλεις, αλλά και να γευτείς τα διαφορετικά παραδοσιακά πιάτα κάθε χώρας. Γι' αυτό, η ιστοσελίδα INSIDER, θέλησε να κάνει μία λίστα με τα παραδοσιακά πιάτα 27 ευρωπαϊκών τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε όταν επισκεφτείτε τις χώρες αυτές. Φυσικά, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα με το πιο φημισμένο και παραδοσιακό της πιάτο.

Ας τα δούμε.

Αυστρία - Wiener Schnitzel

Open Image Modal

Πολύ λεπτό μοσχάρι ή κοτόπουλο, το σνίτσελ έχει πάρει το όνομά του από την πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Βέλγιο - Carbonnades Flamandes

ξεχάστε τις βέλγικες βάφλες και δοκιμάστε αυτό το κρέας κατσαρόλας που φτιάχνεται με μπίρα.

Βουλγαρία - Banitsa

Open Image Modal

Είναι κάτι ανάμεσα σε τυρόπιτα και μπουγάτσα.

Κροατία - Crni rizot

Open Image Modal

Αυτό το μαύρο ριζότο φτιάχνεται από το μελάνι του καλαμαριού και θα το βρείτε σε κάθε εστιατόριο της χώρας.

Κύπρος – Χαλούμι

Open Image Modal

Να προσθέσουμε και τις σεφταλιές μαζί με το χαλούμι.

Δανία - Snobrød

Ζύμη την οποία ψήνουν στην φωτιά. Μετά την γεμίζουν με ό,τι θέλουν. Ακόμα και με Nutella.

Εσθονία - Kiluvõileib

Ψωμί, αβγό και ψάρι.

Φινλανδία - Poronkäristys

Poronkäristys σημαίνει τάρανδος και τρώγεται καθόλη την διάρκεια της χρονιάς.

Γαλλία - Steak tartare

Open Image Modal

Αφήστε τις μπακέτες και το κρουασάν, αν δεν φάτε το ταρτάρ μαζί με το αβγό από πάνω, δεν θα έχετε ολοκληρώσει γευστικά το ταξίδι σας στην Γαλλία.

Γερμανία - Käsespätzle

Με μία πρώτη ανάγνωση είναι μακαρόνια με τυρί, αλλά αν δείτε την φωτογραφία θα καταλάβετε ότι είναι πολλά παραπάνω.

Ελλάδα – Μουσακάς

Open Image Modal

Τα λόγια είναι περιττά. Με τον μουσακά δεν χρειαζόμαστε συστάσεις.

Ουγγαρία – Kürtőskalács

Αυτά τα γλυκά από ζύμη έχουν βούτυρο απ' έξω και τα βουτάνε σε ζάχαρη, κανέλα ή ξηρούς καρπούς.

Ιρλανδία - Blood pudding

Open Image Modal

Αξίζει να δοκιμάσετε, αν και είναι φτιαγμένη από αίμα.

Ιταλία - Ribollita

Open Image Modal

Το πιάτο αυτό που φτιάχνεται με ψωμί, φασόλια και λαχανικά, συνήθιζαν να το αποκαλούν «κουζίνα του φτωχού» και φτιαχνόταν κυρίως από τους υπηρέτες με ό,τι είχε μείνει στο σπίτι.

Λετονία - Sklandrausis

Open Image Modal

Τάρτες που φτιάχνονται με καρότα και πατάτες, πασπαλίζονται με κανέλα και σερβίρονται με γάλα.

Λιθουανία - Saltibarščiai

Αυτή η ροζ σούπα φτιάχνεται από παντζάρια και σερβίρεται κρύα.

Λουξεμβούργο - Quetschentaart

Η πίτα αυτή έχει δαμάσκηνα και φτιάχνεται κυρίως τον Σεπτέμβριο που είναι η εποχή τους.

Μάλτα - Pastizzi

Open Image Modal

Θα τα βρείτε, είτε γεμιστά με τυρί ricotta ή με αρακά.

Ολλανδία - Bitterballen

Open Image Modal

Κεφτέδες φτιαγμένοι από αλεύρι και ζωμό, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στα μπαρ.

Πολωνία - Pierogis

Open Image Modal

Ζυμαρικά γεμιστά με κρέας ή με λαχανικά. Είναι κρίμα να πάτε στην Πολωνία και να μην τα δοκιμάσετε.

Πορτογαλία - Pastel de nata

Open Image Modal

Αυτά τα γλυκά είναι ιδιαίτερα διάσημα στην Πορτογαλία και θα τα βρείτε παντού. Και αξίζουν.

Ρουμανία - Sarmale

Open Image Modal

Μοιάζουν αρκετά με τους δικούς μας λαχανοντολμάδες.

Σλοβακία - Halušky

Open Image Modal

Μοιάζουν με νιόκι και σερβίρονται με τυρί και μπέικον ή καπνιστό χοιρινό.

Σλοβενία - Mlinci

Μοιάζει λίγο με λαζάνια και σερβίρεται ως συνοδευτικό μαζί με ψητή γαλοπούλα, πάπια ή κατσικάκι.

Ισπανία – Paella

Open Image Modal

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ισπανίας.

Σουηδία - Köttbullar

Open Image Modal

Σουηδικοί κεφτέδες.

Ηνωμένο Βασίλειο - Fish and chips

Open Image Modal

Σερβίρεται σε όλες της παμπ της Αγγλίας και ακόμα κι αν δεν σας αρέσει το ψάρι, αξίζει να το δοκιμάσετε έστω μία φορά.