Παραπέμπεται στον εισαγγελέα ο Ανδρέας Πάτσης, ανοίγουν οι λογαριασμοί του

Στο σκαμνί με βαρύτατες κατηγορίες ο ανεξάρτητος βουλευτής, τι αποφάσισε η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.
|
Open Image Modal
Eurokinissi

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Ανδρέα Πάτση, ο οποίος παραπέμπεται στην Δικαιοσύνη. 

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής σε έκτακτη συνεδρίαση μετά την λήψη της έκθεσης επανελέγχου που είχε ζητηθεί όταν έγινε γνωστό ότι ο βουλευτής έχει εξωχώριες εταιρείες και λάβανε και απευθείες αναθέσεις, τον παρέπεμψε ομόφωνα στους αρμόδιους εισαγγελείς για έλεγχο για παραβάσεις που οδηγούν σε έκπτωση βουλευτικό του αξίωμα.

Σοβαρές παραβάσεις διαπιστώνει στην εισήγησή του ο αντιεισαγγελέας του Αρείου, Βασίλειος Παππαδάς, γεγονός που οδήγησε τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής να αποφασίσουν την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω έλεγχο.

Η Επιτροπή αναμένεται να διαβιβάσει άμεσα τον φάκελο Πάτση στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος. Παράλληλα, αποφασίστηκε η άρση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν τα δημοσιεύματα που φέρουν τον κ. Πάτση να έχει συνάψει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος για τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα των βουλευτών.

Αποφασίστηκε, επίσης, η αποστολή στο Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, των στοιχείων του ελέγχου, για παραλογισμό και επιστροφή ποσών στο δημόσιο, εφόσον μετά την άρση διαπιστωθεί αδικαιολόγητος πλουτισμός του ελεγχόμενου.

Σύμφωνα με την εισήγηση που δέχθηκαν τα μέλη της Επιτροπής από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Παππαδά που ερεύνησε τον φάκελο διαπιστώθηκαν πέντε παραβάσεις:

  • ανακρίβειες, στα δηλωθέντα ακίνητα , στα εισοδήματα της νυν συζύγου του υπόχρεου και στο υπόλοιπο των Δανειακών υποχρεώσεων του ιδίου.
    έλλειψη παραστατικού στο υπόλοιπο των Δανειακών υποχρεώσεων του ιδίου.
  • αύξηση των εισοδημάτων στο πόθεν έσχες 2021 (Χρήση 2020) από μερίσματα και τόκους τα οποία προέρχονται από την επιχειρηματική δραστηριότητα του υπόχρεου.
  • συμμετοχή του υπόχρεου σε εταιρείες με έδρα το εξωτερικό κατά παράβαση του άρθρου 8 ν.3213/2003.
  • συμμετοχή της νυν συζύγου του υπόχρεου σε εταιρεία του εξωτερικού, η οποία έχει ιδρυθεί το έτος 2019, ήτοι πριν από την ημερομηνία τέλεσης γάμου με τον υπόχρεο.

Πηγή: Dikastiko.gr