Ολυμπιακοί Αγώνες: Η εντυπωσιακή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων από δεκάδες χώρες (Βίντεο)

Σε βίντεο που αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βλέπουμε τα πρωτοφανή μέτρα που τηρούνται στην γαλλική πρωτεύουσα για την ομαλή διεξαγωγή των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Open Image Modal
Αστυνομικοί επιτηρούν την κατάσταση από τον Σηκουάνα στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 (AP Photo/Louise Delmotte)
via Associated Press

Δεκάδες χιλιάδες είναι οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο Παρίσι ενόψει των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων. Την μερίδα του λέοντος έχουν οι Γάλλοι, με τις ξένες δυνάμεις να μην θεωρούνται αμελητέες παρόλα αυτά.

Περίπου 250 είναι οι Βρετανοί αξιωματούχοι που έχουν βρεθεί στην Γαλλία σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, ενώ συνολικά υπολογίζονται πάνω από 1750 οι αστυνομικοί από διάφορες χώρες όπως η Ισπανία, η Νότια Κορέα, το Κατάρ, η Ινδία και η Σουηδία.

Όπως βλέπουμε και στο παραπάνω βίντεο, η έντονη αστυνομική παρουσία στην περιοχή έχει δημιουργήσει μία επιβλητική εικόνα. Αστυνομικοί σκύλοι, όπλα, προστατευτικά γιλέκα, όλα αυτά μαζί συνθέτουν μία πρωτόγνωρη αλλά αν μη τι άλλο εντυπωσιακή εικόνα για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Στο συγκεκριμένο βίντεο που έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζονται αστυνομικοί από τις ΗΠΑ, την Ινδία, την Σουηδία, το Κατάρ, την Πορτογαλία, την Κροατία, την Σλοβακία, την Ολλανδία και πολλές ακόμα χώρες κατά την άφιξή τους στο Παρίσι.

(με πληροφορίες από BBC)