Πάτρα: Πού βρίσκονται οι έρευνες για τους θανάτους των 4 βρεφών από την Αχαΐα και την Ηλεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες θα ξεκινήσουν από τα στοιχεία που υπάρχουν από τις αρχές του 2021
Open Image Modal
Leylaynr via Getty Images

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τους θανάτους τεσσάρων βρεφών από την Αχαΐα και την Ηλεία, μετά την εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο λοιπόν της δικαστικής έρευνας, αναμένεται εξεταστούν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί από αστυνομικά τμήματα της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αθήνας, αλλά και στα πορίσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων.

Επίσης, αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα των βρεφών που απεβίωσαν, αλλά και από πρόσωπα του φιλικού περιβάλλοντος των οικογενειών των βρεφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες θα ξεκινήσουν από τα στοιχεία που υπάρχουν από τις αρχές του 2021, όταν καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος βρέφους.

Ειδικότερα, στις 4 Φεβρουαρίου του 2021 το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας ενημέρωσε το Γ′ Αστυνομικό Τμήμα της πόλης για αιφνίδιο θάνατο βρέφους που είχε γεννηθεί στις 22 Ιουλίου του 2020. Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ως αιτία θανάτου αναφέρεται η διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας.

Στις 19 Ιουνίου του 2022 διαπιστώθηκε στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας ο θάνατος ενός δευτέρου βρέφους. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατός του οφείλεται σε διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας.

Στις 17 Οκτωβρίου του 2023 απεβίωσε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» της Αθήνας, το τρίτο βρέφος, το οποίο είχε διακομιστεί από το «Καραμανδάνειο» ένα μήνα πριν. Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, το βρέφος είχε παθολογικό ιστορικό επιληψίας.

Στις 5 Αυγούστου του 2024, διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας ο θάνατος ενός τέταρτου βρέφους. Τα αίτια θανάτου του συγκεκριμένου βρέφους παραμένουν απροσδιόριστα και αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ