«Παγωμάρα» στην Ατλέτικο Μαδρίτης: Ο Ρόμπιν Λε Νορμάν υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση

Σοκαριστικός τραυματισμός για τον νεαρό αμυντικό στον αγώνα κόντρα στην Ρεάλ.
Open Image Modal
Υποσκληρίδιο αιμάτωμα υπέστη ο Λε Νορμάν της Ατλέτικο Μαδρίτης - «Παγωμάρα» στο Μετροπολιτάνο
OSCAR DEL POZO via Getty Images

Σοκ στον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς 2 μέρες μετά το ντέρμπι της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Ρεάλ για το πρωτάθλημα Ισπανίας, οι εξετάσεις του Λε Νορμάν έδειξαν υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο κεφάλι, ως συνέπεια της σύγκρουσης με τον Τσουαμενί της Ρεάλ, στο ισόπαλο (1-1) εντός έδρας παιχνίδι της Ατλέτικο την Κυριακή.

Λίγες στιγμές πριν από το τέλος της αναμέτρησης, υπήρξε μια σέντρα από δεξιά του Λούκας Βάσκεζ της Ρεάλ, με τον Τσουαμενί και τον Λε Νορμάν να συγκρούονται στον αέρα, κεφάλι με κεφάλι. 

Ο αμυντικός της Ατλέτικο έπεσε κατευθείας στο έδαφος, πιάνοντας το κεφάλι του και άπαντες στο Μετροπολιτάνο «πάγωσαν». Το παιχνίδι διακόπηκε, ενώ οι κάμερες έπιασαν τον Λε Νορμάν να φεύγει αργά από το γήπεδο υποβασταζόμενος από το ιατρικό προσωπικό της ομάδας του.

Η Ατλέτικο ανακοίνωσε την Τρίτη, ότι το χτύπημα που υπέστη ο Λε Νορμάν ήταν πολύ πιο σοβαρό από τις πρώτες εκτιμήσεις.

«Ο Robin Le Normand υπέστη ένα σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι της Μαδρίτης, για το οποίο υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων και αξιολογήθηκε από ειδικούς που διαπίστωσαν ότι υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση (TBI) με υποσκληρίδιο αιμάτωμα», ανέφερε ο ισπανικός σύλλογος.

Το υποσκληρίδιο αιμάτωμα συμβαίνει συνήθως ως συνέπεια κάποιου σοβαρού τροχαίου

Στις περισσότερες περιπτώσεις η αιτία του υποσκληριδίου αιματώματος είναι κάποιο τραύμα. Για να δημιουργηθεί υποσκληρίδιο αιμάτωμα σε νεαρά άτομα απαιτείται κάποιο σημαντικό τραύμα (όπως πχ. μετά από τροχαίο ατύχημα). Στους ηλικιωμένους όμως παρατηρούνται συχνά υποσκληρίδια αιματώματα ακόμα και μετά από ασήμαντο τραυματισμό.

Η διάγνωση γίνεται μέσω αξονικής ή μαγνητικής τομογραφίας, ενώ όσον αφορά τους τρόπους αντιμετώπισης, προτείνεται η χειρουργική επέμβαση εφόσον πρόκειται για οξύ αιμάτωμα ή πιο συντηρητικός τρόπος, εφόσον υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος. Σε κάθε περίπτωση η αντιμετώπιση εξαρτάται από την ηλικία του ασθενούς, το μέγεθος του αιματώματος, αν το αιμάτωμα μεγαλώνει ή μένει σταθερό και από άλλους παράγοντες.

(Με πληροφορίες από CNN)