Μας αρέσει να ανεβάζουμε φωτογραφίες με φίλους στο προφίλ μας προκειμένου να αποδείξουμε ότι είμαστε κοινωνικοί ή ότι όλοι μας θεωρούν «ψυχή του πάρτι»; Πιστεύουμε ότι αν γράψουμε στη σελίδα μας κάτι του τύπου «λατρεύω τα τα ταξίδια» ή «τρελαίνομαι για βόλτες» κερδίζουμε πόντους στο παιχνίδι του έρωτα; Καλύτερα να το ξανασκεφτούμε.
Αρκετοί είναι οι εργένηδες που πληρώνουν αδρά την σύμβουλο γνωριμιών Έρικα Έτιν, προκειμένου να τους βοηθήσει να βρουν το ιδανικό ταίρι. Επομένως, σίγουρα κάτι θα ξέρει. Προκειμένου η προσπάθεια μας στο tinder ή άλλα apps γνωριμιών να μην πάει στράφι, ακολουθούν μερικά κατηγορηματικά «όχι» της Έτιν, τα οποία θα μας απαλλάξουν από τραγικά λάθη στο προφίλ μας στις πλατφόρμες γνωριμιών.
Σε ό,τι αφορά τις φωτογραφίες μας
ΔΕΝ ανεβάζουμε διαρκώς φωτογραφίες με φίλους
Ορισμένοι ανάμεσά μας έχουμε την αντίληψη ότι αναρτώντας διαρκώς στο προφίλ μας φωτογραφίες με τους/τις κολλητούς/ές, φαινόμαστε σούπερ κοινωνικοί. Αυτό θεωρούμε πως θα μας κάνει περιζήτητους στις πλατφόρμες γνωριμιών. Ποιες δεν θα ήθελε να συνάψει σχέση με ένα άτομο που θεωρείται η ψυχή του πάρτι; Πόσο διασκεδαστικό θα ήταν κάτι τέτοιο;
Κι όμως, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Βομβαρδίζοντας το προφίλ μας με φωτογραφίες αγκαλιά με τους κολλητούς, καθιστάμε σε έναν δυνητικό σύντροφο τρομερά δύσκολο το να εντοπίσει σε ποιο από τα πρόσωπα της φωτογραφίας ανήκει το προφίλ. Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Το πιο εφιαλτικό σενάριο είναι ο/η υποψήφιος/α σύντροφος να καταλάβει επιτέλους ότι το προφίλ ανήκει σε εμάς, αλλά βλέποντας τους φίλους ή τις φίλες μας να ενδιαφερθεί περισσότερο για κάποιο άλλο από τα πρόσωπα τις φωτογραφίας.
ΔΕΝ ανεβάζουμε φωτογραφίες ημίγυμνοι
Αρκετοί χρήστες, ιδίως του αντρικού φύλου, συνηθίζουν να κοινοποιούν φωτογραφίες στις οποίες είναι γυμνοί από τη μέση και πάνω, θεωρώντας ότι αυτό θα τους κάνει να δείχνουν αισθησιακοί. Κι όμως, οι υποψήφιες ερωτικές σύντροφοι, σύμφωνα με την Έτιν έχουν άλλη άποψη.
Οι δυνητικοί σύντροφοι που μας βλέπουν να ποζάρουμε επιδεικνύοντας το γυμνασμένο σώμα μας, υποθέτουν ότι είμαστε αλαζονικές και επιφανειακές προσωπικότητες, που δίνουν σημασία μόνο στην εμφάνιση. Το τελευταίο που θα σκεφτούν πάντως είναι ότι είμαστε υπέρμαχοι ενός υγιεινού τρόπου ζωής και θέλουμε να συμπαρασύρουμε και τους υπόλοιπους χρήστες σ′ αυτή τη φιλοσοφία.
ΔΕΝ ανεβάζουμε σέλφι στην τουαλέτα, είτε πρόκειται για το μπάνιο του σπιτιού μας, είτε για δημόσιες εγκαταστάσεις υγιεινής
Όταν ανεβάζουμε σέλφι στο μπάνιο, όσο όμορφοι/ες και λαμπεροί/ες κι αν δείχνουμε, πάντα τα βλέμματα θα τραβάει το χαρτί υγείας και το καπάκι της τουαλέτας. Επομένως, κάθε αισθησιασμός χάνεται, ενώ σε κάποιους μπορεί να προκύψουν ακόμα και συναισθήματα αηδίας ή αποστροφής.
Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες
ΔΕΝ γράφουμε στην ενότητα «πληροφορίες για εμάς» υπερβολικά γενικά πράγματα
Όταν αποφασίζουμε να εγγραφούμε σε μια πλατφόρμα γνωριμιών, σίγουρα γνωρίζουμε ότι ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Επομένως στόχος μας είναι να ξεχωρίσουμε πάση θυσία. Πώς όμως θα ξεχωρίσουμε αν στην περιγραφή του εαυτού μας αρκεστούμε σε γενικές πληροφορίες όπως «Λατρεύω τις εκδρομές» ή «Είμαι σπιτόγατος/α»; Χωρίς να υπάρχει τίποτα κακό στις εν λόγω περιγραφές του εαυτού, είναι αρκετά γενικόλογες.
Το υποψήφιο ταίρι μας εξερευνά τον κόσμο των δυνητικών συντρόφων του. Εμείς θέλουμε ο αντίχειράς του καθώς περιηγείται σε αυτό το αχανές σύμπαν, να σταματήσει στο προφίλ μας. Και αυτό δεν είναι κάτι που επιτυγχάνεται αν δεν πάρουμε το ρίσκο να μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες, τις οποίες θεωρούμε ενδιαφέροντα κομμάτια της προσωπικότητάς μας.
ΔΕΝ διαχέουμε την αρνητικότητα και την επιφυλακτικότητα προηγούμενων κακών εμπειριών
Σίγουρα όλες και όλοι μας έχουμε κατά καιρούς «κακοπέσει» στην ερωτική μας ζωή. Αυτό όμως δεν αφορά τους/τις δυνητικούς/ές συντρόφους μας. Όταν τα πρώτα πράγματα που διαβάζει κάποιος που επισκέπτεται το προφίλ μας είναι φράσεις όπως «Mακριά από ψεύτες» ή «Απαγορεύεται το ghosting», σίγουρα θα καταλάβει ότι στο παρελθόν έχουμε υποστεί κάποια μορφή εξαπάτησης ή το φαινόμενο της ξαφνικής εξαφάνισης ενός/μιας υποψήφιου/ιας συντρόφου. Και ενώ στο μυαλό μας αυτό θα εμποδίσει τους τοξικούς συντρόφους να μας ενοχλήσουν, η πραγματικότητά είναι και πάλι εντελώς διαφορετική.
Οι τοξικοί σύντροφοι ενδέχεται να αντιληφθούν την ύπαρξή μας ως πρόκληση και να προσπαθήσουν να μας πλησιάσουν, την ίδια στιγμή που οι επονομαζόμενες «καλές περιπτώσεις» θα βιώσουν μια άνευ λόγου αρνητικότητα, που θα τις διώξει μακριά από το προφίλ μας. Το γενικό συμπέρασμα είναι πως όταν επιδιώκουμε να προσελκύσουμε έναν/μια υποψήφιο/ια σύντροφο, καλύτερα να σβήσουμε από το προφίλ μας οτιδήποτε απελευθερώνει ενεργειακά φορτία γεμάτα αρνητισμό.
Πηγή: CNN