Πέθανε 18χρονη Ελβετή ποδηλάτισσα μετά την πτώση της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου

«H Μιούριελ Φούρερ απεβίωσε δυστυχώς σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης», ανέφεραν οι διοργανωτές του αγώνα σε ανακοίνωσή τους.
Open Image Modal
ΝΑΜΟΥΡ, ΒΕΛΓΙΟ - 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: Η Ελβετίδα Muriel Furrer αγωνίζεται κατά τη διάρκεια του 20ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος UEC Cyclo-cross 2022 - Γυναικών Junior / #EuroCross22 / στις 05 Νοεμβρίου 2022 στη Ναμούρ του Βελγίου. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)ent.
Luc Claessen via Getty Images

Η Ελβετή ποδηλάτισσα Μιούριελ Φούρερ πέθανε την Παρασκευή, μία ημέρα μετά την πτώση της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου. Ήταν μόλις 18 ετών.

«Η Μιούριελ Φούρερ απεβίωσε δυστυχώς σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης», ανέφεραν οι διοργανωτές του αγώνα σε ανακοίνωσή τους.

 

Η Φούρερ υπέστη τραυματισμό στο κεφάλι την Πέμπτη στο αγώνισμα των νεανίδων που διεξήχθη σε δρόμους που γλιστρούσαν λόγω βροχής και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

«Με τον θάνατο της Μιούριελ Φούρερ, η διεθνής ποδηλατική κοινότητα χάνει μια αναβάτρια με λαμπρό μέλλον μπροστά της», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2023 ένας άλλος ποδηλάτης από την Ελβετία, ο Τζίνο Μέντερ υπέστη θανατηφόρο ατύχημα στον Tour de Suisse (σ.σ Γύρο της Ελβετίας) τον Ιούνιο του 2023. Ο 26χρονος αναβάτης βγήκε από το δρόμο και έπεσε σε χαράδρα κατά τη διάρκεια μιας κατάβασης και πέθανε από τα τραύματά του την επόμενη μέρα.