Πέθανε ο Μάικλ Νιούμαν, ο «μουστάκιας» και πραγματικός ναυαγοσώστης του Baywatch σε ηλικία 68 ετών

Κατά τη μακρόχρονη προβολή της σειράς την δεκαετία του '90, συμμετέχει σε 150 επεισόδια - περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο.
Open Image Modal
1997 Ο Michael Newman πρωταγωνιστεί στο «Baywatch»
All American TV, Inc. via Getty Images

O ηθοποιός Μάικλ Νιούμαν, γνωστός από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά “Baywatch|, πέθανε σε ηλικία 68 ετών από «καρδιακές επιπλοκές».

Αφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, «περιτριγυρισμένος από την οικογένεια και τους φίλους του», αφού πάλευε με τη νόσο του Πάρκινσον για 18 χρόνια.

Ο φίλος του Ματ Φέλκερ επιβεβαίωσε την είδηση στο People, έχοντας επισκεφτεί τον ηθοποιό πρόσφατα.

«Πρόλαβα να δω τον Μάικ την τελευταία φορά που είχε ακόμα τις αισθήσεις του. Με κοίταξε και με το γνωστό μοναδικό του τρόπου μου είπε: ”πάνω στην ώρα ήρθες”», δήλωσε ο σκηνοθετής του “Baywatch: Moment in the Sun” στο περιοδικό.

Κατά τη μακρόχρονη προβολή της σειράς την δεκαετία του ’90, συμμετέχει σε 150 επεισόδια - περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο, συμπεριλαμβανομένου του πρωταγωνιστή Ντέιβιντ Χέισελχοφ

Ο Nιούμαν ήταν ο μοναδικός πρωταγωνιστής της σειράς που είχε εργαστεί ως αληθινός ναυαγοσώστης, καθώς και ως πυροσβέστης και γι αυτό έπαιζε στην σειρά με το πραγματικό του όνομα. 

Μετά το τέλος της σειράς το 2001, ο Nιούμαν επέστρεψε στο πυροσβεστικό σώμα με πλήρη απασχόληση και συνταξιοδοτήθηκε μετά από 25 χρόνια εργασίας.

Το 2006, ο ηθοποιός διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον, η οποία, όπως ο ίδιος είπε, του «έφερε σοφία» σε συνέντευξή του νωρίτερα φέτος.

Όπως φαίνεται στο ντοκιμαντέρ Baywatch, ο Νιούμαν έπαιρνε έως και 10 φάρμακα την ημέρα για να καταπολεμήσει την εξουθενωτική ασθένεια.

 

Open Image Modal
Ο Michael Newman στο «After Baywatch: Μόνικα, 26 Αυγούστου 2024, στη Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια (Φωτογραφία: Richard Shotwell/Invision/AP).
via Associated Press

 

«Το σώμα μου έχει αλλάξει τόσο αργά που δύσκολα το αντιλαμβάνομαι, όμως μου υπενθυμίζουν συνεχώς ότι η νόσος Πάρκινσον έχει γίνει πλέον το κέντρο της ζωής μου», δήλωσε στο People.

«Λατρεύω τις μέρες που μπορώ να βρίσκομαι σε αυτή τη γη με την οικογένεια και τους φίλους μου. Παίρνω τη ζωή στα σοβαρά».

Πέρασε μεγάλο μέρος των τελευταίων χρόνων του κάνοντας εκστρατείες και συγκεντρώνοντας χρήματα για το Ίδρυμα Michael J. Fox, το οποίο έχει ως στόχο την εξεύρεση θεραπείας για τη νόσο.

Ήταν παντρεμένος επί 36 χρόνια με τη σύζυγό του Σάρα, και είχαν μαζί δύο παιδιά, τον Κρις και την Eμιλυ ενώ πρόσφατα είχε γίνει και παππούς, της μόλις ενός έτους, Τσάρλι.

Πριν από τη διάγνωσή του, ο Νιούμαν σχεδίαζε να αποσυρθεί με τη Σάρα στη Χαβάη και μάλιστα είχαν χτίσει το σπίτι των ονείρων τους μόλις δύο τετράγωνα μακριά από το σημείο όπου γυρίστηκε το spin-off «Baywatch: Hawaii» .

«Η ζωή είναι σύντομη», είχε πει ο Νιούμαν στο PEOPLE. «Είναι κάτι που δεν έδινα συχνά στον εαυτό μου την ευκαιρία να σκεφτεί πριν από τη διάγνωση του Πάρκινσον».

Πηγή: Metro, People