Αυτοκτόνησε ο Anthony Bourdain

Τίτλοι τέλους στην «κινητή γιορτή» του διάσημου σεφ, συγγραφέα και παρουσιαστή
|
Open Image Modal
Danny Moloshok / Reuters

Νεκρός βρέθηκε στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου και διέμενε στη Γαλλία ο 61 ετών ο διάσημος σεφ, συγγραφέας και παρουσιατής Anthony BourdainO θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία. Συγκεκριμένα, η αιτία θανάτου ήταν απαγχονισμός. 

Το γραφείο του εισαγγελέα της Κολμάρ επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο Bourdain απεβίωσε σε πολυτελές ξενοδοχείο του Κάισερσμπεργκ, στην ανατολική Γαλλία.

«Ενημερωθήκαμε για τον θάνατο διά απαγχονισμού του Αμερικανού σεφ σήμερα το πρωί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Κάισερσμπεργκ, το Le Chambard» δήλωσε ο εισαγγελέας του Κολμάρ, Κριστιάν ντε Ροκινί ντι Φαγιέλ, συμπληρώνοντας ότι σε αυτό «το στάδιο, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να μας κάνει να υποθέτουμε ότι υπήρξε παρέμβαση ενός άλλου προσώπου».

Ο Anthony Bourdain,  πολυβραβευμένος παρουσιαστής ταξιδιωτικής/γαστρονομικής εκπομπής για το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ξεκίνησε την καριέρα του από τις κουζίνας της Νέας Υόρκης. Αντισυμβατικός με χιούμορ καυστικό ξετρύπωνε για το κοινό του τις μυστικές γαστρονομικές γωνιές σε κάθε χώρα για να γευτούμε - έστω και με τα μάτια - τα ωραίοτερα της τοπική κουζίνας. 

«Με μεγάλη μας λύπη επιβεβαιώνουμε το θάνατο του φίλου και συναδέλφου, Anthony Bourdain. Η αγάπη του για περιπέτεια, νέους φίλους, καλό φαγητό αλλά και οι αξιοσημειώτες ιστορίες του για τον κόσμο τον είχαν καταστήσει έναν μοναδικό αφηγητή ιστοριών. Τα ταλέντα του δεν σταμάτησαν ποτέ να μας εντυπωσιάζουν. Θα μας λείψει πολύ. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με την κόρη του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές» αναφέρει το CNN στη γραπτή ανακοίνωση την οποία εξέδωσε. 

Ο ίδιος είχε πει: 

 

“«Όσο κινείσαι σε αυτή τη ζωή και σε αυτόν τον κόσμο, αλλάζεις αμυδρά τα πράγματα, αφήνεις σημάδια πίσω σου, όσο μικρά κι αν είναι. Και ως ανταπόδοση, η ζωή -και τα ταξίδια- αφήνουν σημάδια πάνω σου. Τις περισσότερες φορές, αυτά τα σημάδια -στο σώμα ή στη καρδιά σου- είναι όμορφα. Αρκετά συχνά, ωστόσο, πονάνε»”

O Bourdain λίγα χρόνια πριν είχε επισκεφθεί το νησί της Νάξου όπου και απόλαυσε το ούζο, την ελληνική μπύρα και τα μύδια.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2016 όταν έφτασε στο ελληνικό νησί και όπως ο ίδιος έλεγε στο επεισόδιο που «γύρισε» για τη Ναξιώτικη γη επέλεξε το νησί για να βιώσει την κουλτούρα του τόπου, να παρατηρήσει από κοντά το πώς έχει αναπτυχθεί ο τουρισμός του μέσα στη (και παρά την) γενικότερη οικονομική κρίση της χώρας και, όπως λέει και ο ίδιος να «ξεκινήσει χαλαρά άλλη μια χρονιά στην τηλεόραση διατηρώντας το μαύρισμά του από τις καλοκαιρινές διακοπές».