Πιάτο ημέρας: Κεφτέδες φούρνου με πατάτες

Απλή συνταγή γεμάτη νοστιμιά.
Open Image Modal
Cris Cantón via Getty Images
Κεφτέδες φούρνου με πατάτες.

Μαγειρεύουμε κεφτέδες στο φούρνο με πατάτες για το πιάτο ημέρας.

Θα προσθέσουμε ντομάτα που την έχουμε ξεφλουδίσει και περάσει στον τρίφτη μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, δυόσμο και ρίγανη.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 20′

Μαγείρεμα: 1½ ώρα

Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

6 πατάτες

½ φλιτζάνι λάδι

4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο

½ κ.γ. ρίγανη

2 αυγά

3 φέτες ψωμί, μπαγιάτικο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό.

Σε δεύτερη λεκάνη βάζουμε τον κιμά. Ρίχνουμε το 1 κρεμμύδι, τον μισό μαϊντανό, το ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο, τον δυόσμο, τη ρίγανη, τα αυγά χτυπημένα, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε και πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες.

Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες, τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και τις στρώνουμε σε ένα ταψί. Βάζουμε τους κεφτέδες πάνω στις πατάτες, προσθέτουμε το 2ο κρεμμύδι, τον υπόλοιπο μαϊντανό, τις ντομάτες τριμμένες, 1 φλιτζάνι νερό και το λάδι.

Ψήνουμε στους 190 °C για 1½ ώρα, γυρίζοντας μια φορά τους κεφτέδες και ρίχνοντας αν χρειάζεται, λίγο νερό.

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε σε πιατέλα.

Αναδημοσίευση από «Ελληνικές Γεύσεις - Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα», σε επιμέλεια συνταγών, Βάσιας Χριστοφόρου, εκδόσεις Φυτράκη.