Μαγειρεύουμε κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο και φρέσκια μυζήθρα για το πιάτο ημέρας.
Θα προσθέσουμε φρέσκο κρεμμυδάκι και θυμάρι ξερό.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 15′
Μαγείρεμα: 20′
Υλικά
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
1 μέτριο μπρόκολο, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, χωρισμένο στα μπουκετάκι του
60 ml ελαιόλαδο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος
1½ κ.γ. θυμάρι ξερό, τριμμένο
250 γρ. μυζήθρα φρέσκια, κομματιασμένη με το πιρούνι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε δύο μεγάλες κατσαρόλες αλατισμένο νερό να βράσει. Μόλις το νερό κοχλάσει, ρίχνουμε στη μια κατσαρόλα το ζυμαρικό και στην άλλο το μπρόκολο.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το μπρόκολο για 5′-6′, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς, αλλά να παραμείνει τραγανό. Στραγγίζουμε και τα δύο υλικά.
Σκουπίζουμε καλά μια από τις δύο κατσαρόλες που χρησιμοποιήσαμε, τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε τα μπουκετάκια μπρόκολο και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 2′-3′, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, πιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι, ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε στα πιάτα. Σkορπίζουμε τη μυζήθρα στα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως.
Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο - τεύχος #58» σε συνταγή Αλέξανδρου Παπανδρέου.