Πιάτο ημέρας: Κρύα σαλάτα με κριθαράκι και ψητά λαχανικά

Και ντρέσινγκ από τυρί κρέμα, βασιλικό και λιαστές ντομάτες.
Open Image Modal
LauriPatterson via Getty Images

Καλοκαίρι και δροσερή σαλάτα αποτελεί «must», οπότε απολαμβάνουμε μια απίθανη συνταγή για το «κρύο» πιάτο της ημέρας.

Μαγειρεύουμε σαλάτα με κριθαράκι και ψητά λαχανικά. Ντοματίνια, κολοκυθάκια, πολύχρωμες πιπεριές τρυφερή ρόκα και βασιλικό. Για το ντρέσινγκ χρησιμοποιούμε υλικά όπως τυρί κρέμα, λιαστές ντομάτες, σκορδάκι και ξύδι μπαλσάμικο.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4-6

Υλικά

250 γρ. κριθαράκι

12 ντοματίνια

6 μικρά κολοκυθάκια

1 κίτρινη και κόκκινη πιπεριά

1 ματσάκι τρυφερή ρόκα

2 κ.σ βασιλικό

πράσινα σαλατικά για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο αλάτι

για το ντρέσινγκ

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

4 κ.σ. τυρί κρέμα

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

4 λιαστές ντομάτες σε λάδι (στραγγισμένες)

1 κ.σ. ντοματοπελτέ

2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

1 κ.σ βασιλικό

αλάτι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά για ψήσιμο:

Κόβουμε στην μέση τα ντοματίνια και τα κολοκυθάκια σε μικρότερα κομμάτια. Βγάζουμε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με τον βασιλικό. Ψήνουμε στους 220 °C για 15 λεπτά. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήσουμε να κρυώσουν.

Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία και το στραγγίζουμε.Το ανακατεύουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο για να μην κολλήσει και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μούλτι και τα ανακατεύουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κριθαράκι, το ντρέσινγκ και τα ψητά λαχανικά. Τα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για να μην  διαλυθούν τα λαχανικά και σερβίρουμε με τα πράσινα λαχανικά και την ρόκα.

Αναδημοσίευση από «Extra Gourmet...36 λαχταριστές μακαρονάδες», σε συνταγές Βαγγέλη Δρίσκα.