Πιάτο ημέρας: Λινγκουίνι με αγκινάρες, λιαστές ντομάτες και άνηθο

Νηστίσιμο ζυμαρικό με λαχανικά για την Μεγάλη Εβδομάδα.
Open Image Modal
Foodcollection via Getty Images/Foodcollection

Το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας όχι μόνο είναι νηστίσιμο λόγω Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά θα γλείφουμε τα δάχτυλα μας και θα το απολαύσουμε μέχρι τελευταία πιρουνιά.

Έτσι λοιπόν επιλέγουμε να μαγειρέψουμε μια συνταγή με ζυμαρικό και πιο συγκεκριμένα αγαπημένο λινγκουίνι με αγγινάρες, καροτάκι, λιαστές ντομάτες και μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο. Άλλωστε η αγγινάρα αγαπάει τον άνηθο όσο τίποτε άλλο. 

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά.

Υλικά

500 γρ λινγκουίνι

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 καρότο κομμένο σε κύβους

4 αγκινάρες τρυφερές

1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε φετάκια

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

3 ντομ΄τες λιαστές

3 κ.σ. κρασί λευκό

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού.

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί, το καρότο και σοτάρουμε.

Στραγγίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε σε φέτες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, άνηθο, λίγο νερό και τα σιγοβράζουμε, μέχρι να μείνουνν με λίγη σάλτσα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις αγκινάρες, ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.

Tip

Για πιο δυνατή γεύση, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον άνηθο με μάραθο.

Αναδημοσίευση από «Μαγειρεύοντας... σαρακοστιανά», εκδόσεις Φυτράκη, σε επιμέλια συνταγών Βάσιας Χριστοφόρου.