Πιάτο ημέρας: Μελιτζάνες ψητές με λευκά τυριά και βασιλικό

Νόστιμο και light.
Open Image Modal
Cris Cantón via Getty Images

Μαγειρεύουμε ένα απίθανο φαγητό για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.

Μελιτζάνες με μπάτζο, ανθότυρο και φέτα, παρέα με μπόλικο φρέσκο βασιλικό, ντομάτα και λίγο κάππαρη.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4 - 6

Υλικά

4 μελιτζάνες

2 ντομάτες

1 φλιτζάνι τριμμένα λευκά τυριά (μπάτζο, ανθότυρο, φέτα)

1 χούφτα φρέσκο βασιλικό

1 κ.σ. κάππαρη

6 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μπαλσάμικο

αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα. Με ένα πινέλο τις αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε.

Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C για 10 - 12 λεπτά.

Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους, ξεπλένουμε και ψιλοκόβουμε την κάππαρη. Ψιλοκόβουμε τον μισό βασιλικό. 

Ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με την κάππαρη, τον βασιλικό, το μπαλσμάμικο, το ελαιόλαδο που περίσσεψε, τα λευκά τυριά και λίγο αλάτι.

Στρώνουμε τις φέτες της μελιτζάνας στο πιάτο, μοιράζουμε το μείγμα της ντομάτας και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό.

Tip

Αν θέλουμε βάζουμε το πιάτο λίγο στο φούρνο ίσα ισα για να λιώσει το τυρί μας.

Αναδημοσίευση από «Extra Gourmet - Νόστιμα και light» σε συνταγές Βαγγέλη Δρίσκα.