Μαγειρεύουμε μπαστουνάκια κοτόπουλο για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδα με λεμονάτη σάλτσα σόγιας.
Θα προσθέσουμε σκόρδο, κρεμμύδι ξερό αλλά και φρέσκο, ενώ για το τηγάνισμα επιλέγουμε σησαμέλαιο.
Συνοδεύουμε με ένα απλό πιλάφι ή με ρύζι μπασμάτι.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 10′
Μαγείρεμα: 20′
Υλικά
800 γρ. κοτόπουλο στήθος, φιλέτο
40 ml σησαμέλαιο
1 κρεμμύδι ξερό, σε λεπτά φετάκια
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 φρέσκια κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
50 ml σάλτσα σόγιας
½ λεμόνι, χυμό
1 λεμόνι, ξύσμα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μπαστουνάκια πάχους 1 εκ.
Σε ένα μεγάλο γουόκ ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το σησαμέλαιο και σοτάρουμε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί και πρσοθέτουμε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε τα υλικά μέχρι το σκόρδο να ροδίσει απλά.
Τότε ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πασπαλίζουμε το φαγητό με το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.
Tip
Αντί για σησαμέλαιο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο.
Ενώ αν θέλουμε προσθέτουμε 1 κ.γ. σχοινόπρασο ξερό αντί για κρεμμυδάκι φρέσκο.
Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο, τεύχος #49» σε συνταγή Ντίνας Νικολάου.