Πιάτο ημέρας: Μπέργκερ με δροσερό συνοδευτικό μοτσαρέλα και βασιλικό

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή με διαφορετικό στυλ.
Open Image Modal
Bono via Getty Images
Italian-style cheeseburger

Πρέπει να πω πως ένα καλό μπέργκερ είχε λείψει από το μενού μας το τελευταίο διάστημα.

Με αυτό κατά νου επιλέγουμε να μαγειρέψουμε για πιάτο ημέρας ένα διαφορετικό στυλ μπέργκερ, με βασικά υλικά στην συνταγή μας, την μοτσαρέλα και τον βασιλικό, ενώ για το σερβίρισμα ετοιμάζουμε μία σως με μαγιονέζα, μουστάρδα, κάπαρη και χυμό λεμονιού.

 Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία & Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

2 κ.γ. βασιλικός

2 κρόκοι αυγών

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για το σερβίρισμα

4 κ.σ. μαγιονέζα

2 κ.σ. κάππαρη

1 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες

1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

4 ψωμάκια για μπέργκερ

1 μπάλα μοτσαρέλα

Εκτέλεση

για τα μπέργκερ

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, τους κρόκους, τον βασιλικό, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε τα μπέργκερ.

Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ στους 220 βαθμούς για 3 - λεπτά από κάθε πλευρά.

για το σερβίρισμα

Ανακατεύουμε σε μπολ την μαγιονέζα με τον χυμό λεμονιού, την κάππαρη και την μουστάρδα.

Κόβουμε την μοτσαρέλα σε 4 φέτες.

Κόβουμε τα ψωμάκια στην μέση, βάζουμε από μία φέτα μοτσαρέλας, λίγη ντομάτα και ακουμπάμε επάνω το μπέργκερ.

Βάζουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού και περιχύνουμε το μπέργκερ με το μείγμα της μαγιονέζας.

Tip

Ο ιδανικός κιμάς για μπιφτέκια κια μπέργκερ είναι από λάπα.

Τα μπέργκερ θέλουν γρήγορο ψήσιμο για να μην στεγνώσουν και χάσουν την νοστιμιά τους.

Αναδημοσίευση από Extra Gourmet του περιοδικού Έψιλον, της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, με τίτλο «Σε 10 λεπτά!» και συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.