Νόστιμη και light η συνταγή μας για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.
Ψήνουμε γευστικότατα μπιφτέκια με κιμά γαλοπούλας τα οποία συνοδεύουμε με μία σάλτσα γιαουρτιού στην οποία έχουμε προσθέσει λίγη μουστάρδα ντιζόν για να την κάνουμε κατά τι πιο πικάντικη.
Ένα ακόμα βασικό στοιχείο στα υλικά μας στο σύνολο τους, τα φρέσκα μυρωδικά, με βασιλικό, δυόσμο και ρίγανη. Καλοκαιράκι στα καλύτερα του.
Όσο για την γαρνιτούρα, μπορούμε να συνοδεύσουμε το φαγητό μας με ρύζι, πουρέ, πατάτες τηγανητές ή ότι άλλο μας ταιριάζει στην γεύση. Εμείς προτείνουμε μία δροσερή σαλάτα για να δένει και με την σάλτσα γιαουρτιού.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4 - 6
Υλικά
750 γρ. κιμάς από φιλέτο γαλοπούλας
2 ξερά κρεμμύδια
4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
4 φέτες πολύσπορο ψωμί του τοστ
2 αυγά
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.γ. βασιλικός
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
για την σάλτσα γιαουρτιού
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα light
1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού ή 1 κ.σ. ξερό βασιλικό
αλάτι
Εκτέλεση
Τρίβουμε το ψωμί του τοστ στο μούλτι, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τα αυγά, την μουστάρδα, τον βασιλικό, την ρίγανη, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε το μείγμα και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε στην σχάρα ή στο γκριλ.
για την σάλτσα γιαουρτιού
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και σερβίρουμε με τα ψημένα μπιφτέκια.
Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «Νόστιμα και light» από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία σε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.