Μια διαφορετική ομελέτα περιλαμβάνει το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.
Εκτός από τα βασικά μας υλικά θα χρησιμοποιήσουμε, φρέσκα κρεμμυδάκια, δυόσμο και μαϊντανό, σκορδάκι αλλά και πικάντικη γραβιέρα με φέτα.
Ενώ ένα tip έκπληξη θα μας δώσει την δυνατότητα να την μαγειρέψουμε αλλιώς.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 20-25 λεπτά
Υλικά
250 γρ. μαλλιά αγγέλου
6 αυγά
4 μέτρια κολοκυθάκια
12 μέτρια φρέσκα μανιτάρια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
1 φλιτζάνι φέτα, τριμμένη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μαλλιά αγγέλου σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε - ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μαζί με το σκόρδο. Τα αλατίζουμε, τα αφήνουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συχνά.
Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, προσθέτουμε δυόσμο και μαϊντανό, τα σοταρισμένα λαχανικά, την γραβιέρα, τη φέτα και τα μαλλιά αγγέλου.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα. Χαμηλώνουμε την ένταση στο μάτι της κουζίνας, αφήνουμε την ομελέτα να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίζει να πήζει η επιφάνεια.
Με μια σπάτουλα, ξεκολλάμε την ομελέτα από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο το τηγάνι και την αναποδογυρίζουμε. Ξαναβάζουμε την ομελέτα στην φωτιά για 3-4 λεπτά ακόμη.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Tip
Εναλλακτικά, μπορούμε να την ετοιμάσουμε σε αντικολλητικό σκεύος που μπορεί να μπει στο φούρνο και όταν ψηθεί από τη μια πλευρά, να την βάλουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C για 5 λεπτά ακόμη.
Αναδημοσίευση από «Extra Gourmet - 36 λαχταριστές μακαρονάδες» σε συνταγές Βαγγέλη Δρίσκα.