Μαγειρεύουμε πατάτες με κιμά στην κατσαρόλα για το πιάτο ημέρας.
Θα προσθέσουμε ολόκληρα ντοματάκια, κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στο μπλέντερ και πιπεριές.
Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε το φαγητό και στο φούρνο με μπεσαμέλ.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 20′
Μαγείρεμα: 35′-40′
Υλικά
800 γρ. πατάτες
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
200 γρ ντιοματάκια ολόκληρα, κονσέρβα
1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο, τριμμένο στο μπλέντερ
2 πιπεριές ψιλοκομμένες, διαφόρων χρωμάτων
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον κιμά με ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά, ώστε ο κιμάς να γίνει πολύ λεπτός και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
Προσθέτουμε στον κιμά το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5′.
Πολτοποιούμε τα ντοματάκια στο μπλέντερ και τα προσθέτουμε μαζί με τις πιπεριές, το αλάτι, το πιπέρι και τις πατάτες στο μείγμα του κιμά. Ρίχνουμε 1½ - 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 35′ περίπου.
Πριν αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ρίγανη.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Tip
Μπορούμε να ψήσουμε το φαγητό και στο φούρνο με μπεσαμέλ. Μόνο που τότε θα πρέπει να τηγανίσουμε τις πατάτες, να τις τοποθετήσουμε - σε ταψί ή πυρέξ - σε στρώσεις, μετά τον κιμά (μαγειρεμένο όπως στη συνταγή) τελειώνοντας με μια στρώση από πατάτες.
Καλύπτουμε το φαγητό με μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 50′-60′.
Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο - τεύχος #21» σε συνταγή Νίκης Χρυσανθίδου.