Πιάτο ημέρας: «Πειραγμένες» κρέπες με ζαμπόν και δύο ειδών τυριά

Θα τις δοκιμάσουμε με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Open Image Modal
GMVozd via Getty Images

Μαγειρεύουμε κρέπες για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας, αλλά όχι όπως τις έχουμε συνηθίσει να τις απολαμβάνουμε. Αυτή την φορά θα τις πειράξουμε και θα τις δοκιμάσουμε σε μια εντελώς διαφορετικό συνταγή.

Έτσι αφού τις γεμίσουμε με ζαμπόν, γραβιέρα και ρεγκάτο, θα τις διπλώσουμε ώστε να γίνουν τετράγωνες, θα τις πανάρουμε και θα τις τηγανίσουμε. 

Τις συνοδεύουμε με δροσερή σαλάτα της επιλογής μας.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο: 15 λεπτά

Υλικά

10 κρέπες

2 φλιτζάνια γραβιέρα ψιλοκομμένη

1 φλιτζάνι ρεγκάτο χοντροκομμένο

10 φέτες ζαμπόν

2 αυγά

2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα τυριά σε ένα μπολ.

Παίρνουμε μια κρέπα, απλώνουμε λίγο τυρί (όχι κοντά στις άκρες) και βάζουμε μια φέτα ζαμπόν. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα, την διπλώνουμε στη μέση, ώστε να γίνει τετράγωνη και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες κρέπες. Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ρίχνουμε σε μπολ. Βουτάμε μια μια τις κρέπες στο αυγό, έπειτα στην φρυγανιά και τις τοποθετούμε πάλι στην πιατέλα.

Βάζουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά, τηγανίζουμε τις κρέπες για 3 λεπτά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν και τις τοποθετούμε σε πιατέλα.

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις σερβίρουμε.

Tip

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τις κρέπες από την προηγούμενη μέρα, να τις αφήσουμε στο ψυγείο σκεπασμένες και να τις τηγανίσουμε λίγο πριν τις σερβίρουμε.

Αναδημοσίευση από «Μαγειρεύοντας για γιορτινές στιγμές» σε επιμέλεια συνταγών Βάσιας Χριστοφόρου, εκδόσεις Φυτράκη.