Ενα εξαιρετικό σάντουιτς είναι η πρόατση μας για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.
Βασικά υλικά, το ζαμπόν, η γραβιέρα και οι λιαστές ντομάτες. Όμως αυτό που απογειώνει την γεύση στην συνταγή μας είναι η προσθήκη κάππαρης και ανθότυρου στο άλειμμα που ετοιμάζουμε.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Υλικά
4 ψωμάκια για σάντουιτς
8 φέτες ζαμπον
8 φέτες γραβιέρα
8 φύλλα πράσινης σαλάτας
4 λιαστές ντομάτες σε λάδι
1 κ.γ. κάππαρη
1/2 κ.γ. βασιλικός
100 γρ. ανθότυρο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες, τις βάζουμε στο μούλτι μαζί με το ανθότυρο, το ελαιόλαδο, την κάππαρη, τον βασιλικό, λίγο αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε το μείγμα.
Κόβουμε τα ψωμάκια στην μέση και τα αλέιφουμε εσωτερικά με το μείγμα μας που έχουμε ετοιμάσει.
Βάζουμε από 2 φύλλα σαλάτας, 2 φέτες ζαμπόν και 2 φέτες γραβιέρα.
Προσθέτουμε μια κουταλιά από το μείγμα πάνω από την γραβιέρα και σερβίρουμε.
Tip
Κάνουμε μεγαλύτερη ποσότητα από το άλειμμα και την διατηρούμε στο ψυγείο.
Μπορούμε να το σερβίρουμε ως σάλτσα στα ζυμαρικά. Υπολογίζουμε 2 - 3 κουταλιές για κάθε μερίδα.
Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «Σε 10 λεπτά!» από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία σε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.