Πιάτο ημέρας: Σαρδέλες με ντομάτα στον φούρνο

Για συνοδευτικό η πρόταση είναι «τσιγαριστά χόρτα της επιλογής μας και μπόλικο σκορδάκι»
Open Image Modal
Stockbyte via Getty Images

Το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας είναι ψαράκι. Και μάλιστα από τα πλέον αγαπημένα.

Έτσι λοιπόν, επιλέγουμε μια εξαιρετική συνταγή, πολύ λαχταριστή και εύκολη στην προετοιμασία. Σαρδέλες με ντομάτα, μαγειρεμένες στο φούρνο. Με την food blogger Εύη Μονοχάρη του Funky Cook, να υπογραμμίζει πως «η ντομάτα της δίνει όχι μόνο γεύση, αλλά εξισορροπεί και την λιπαρότητα της».

Όσο για τα υπόλοιπα υλικά μας, θα χρησιμοποιήσουμε ανάμεικτα μυρωδικά, όπως ρίγανη, θρούμπι, θυμάρι, λεμονάκι, μπούκοβο, σκόρδο και λευκό κρασί.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4-5

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20-25 λεπτά

Υλικά

2 μεγάλες ντομάτες

3-4 σκελίδες σκόρδο

800 γρ. σαρδέλες καθαρισμένες

ανάμεικτα μυρωδικά (ρίγανη, θρούμπι, θυμάρι)

1 λεμόνι

100 ml λευκό κρασί

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το σκόρδο σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον χυμό του λεμονιού, λίγο μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα ταψί στρώνουμε την μισή ποσότητα από τις ντομάτες, τοποθετούμε επάνω τους τις σαρδέλες, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις υπόλοιπες ντομάτες, το κρασί και το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος τους, στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις.

Σερβίρουμε αμέσως.

Tip

Σερβίρουμε ιδανικά με τσιγαριστά χόρτα και μπόλικο σκορδάκι.

Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα και την επομένη μέρα, ως κυρίως πιάτο ή ως μεζές για ούζο, τσίπουρο η παγωμένη μπύρα.

Αναδημοσίευση από Olive σε συνταγή της food blogger Εύας Μονοχάρη, Funky Cook.