Μαγειρεύουμε μια πολύ εύκολη συνταγή για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.
Στραπατσάδα με ρύζι. Εκτός από τα βασικά μας υλικά, αυγά, τυρί φέτα και ντομάτα, θα προσθέσουμε κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη, μια πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους, ρίγανη, ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ψωμί φρέσκο απαραιτήτως.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 40 λεπτά
Μαγείρεμα: 25-30 λεπτά
Υλικά
400 γρ. ρύζι μακρύκοκκο - βρασμένο
4 αυγά
100 γρ τυρί φέτα
4 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι μέτριο
1 πράσινη πιπεριά
1 κ.γ. ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
ρίγανη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το τρίβουμε στον τρίφτη. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε την πιπεριά σε κύβους. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε οριζόντια στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τις περνάμε στον τρίφτη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε τα υλικά μας να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Κόβουμε τη φέτα σε κύβους ή την θρυμματίζουμε με πιρούνι και την ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα και μόλις αρχίσει να λιώνει, προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και ρίχνουμε τα αυγά ολόκληρα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την σπάτουλα μέχρι να ψηθούν καλά τα αυγά.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε την στραπατσάδα να κρυώσει λίγο.
Σερβίρουμε σε ρηχά πιάτα, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Για να ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες, χαράζουμε πρώτα ένα σταυρό στο κάτω μέρος τους και στην συνέχεια τις αφήνουμε για μερικά λεπτά σε μπολ με βραστό νερό.
Τις στραγγίζουμε και τις ξεφλουδίζουμε, αφού τις αφήσουμε λίγο να κρυώσουν.
Αναδημοσίευση από «Μυστικές Συνταγές» του Νικόλαου Τσελεμεντέ.