Μια εξαιρετική πρόταση για το πιάτο ημέρας μας περιμένει αυτή την εβδομάδα. Λίαν καλοκαιρινή, φαγητό, εύκολο και γρήγορο.
Μαγειρεύουμε γαρίδες στο γκριλ και τις συνοδεύουμε με δροσερή πατατοσαλάτα. Ανοίγουμε και ένα μπουκάλι λευκό κρασί και απολαμβάνουμε στο μπαλκόνι δύο μοναδικές συνταγές.
Καλή όρεξη.
Υλικά
1 κιλό πατάτες μπέιμπι
8 μεγάλες γαρίδες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι κόλιανδρο
1 ματσάκι βασιλικό
5 κ.σ. μαγιονέζα
4 κ.σ. πέστο
1 κ.γ. κουκουνάρι
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τις πατάτες μπέιμπι για περίπου 15 λεπτά σε βραστό, αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, τον βασιλικό και ανακατεύουμε με την μαγιονέζα, το πέστο και το καβουρδισμένο κουκουνάρι σε ένα μπολ.
Κόβουμε σε μέγεθος κέρματος τις πατάτες, τις ρίχνουμε στο μπολ με την μαγιονέζα, ανακατεύουμε και αφήνουμε την σαλάτα μας να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο.
Βάζουμε λίγο λάδι στις γαρίδες και τις ψήνουμε σε γκριλιέρα ή στην σχάρα στο φούρνο, στο γκριλ.
Τις ψήνουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: The Guardian