Πιάτο ημέρας: Γαριδοσαλάτα με αβοκάντο και πιπεριά

«Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και κάλιο περισσότερο από κάθε άλλο φρούτο».
Open Image Modal
Ekaterina Smirnova via Getty Images

Οι σαλάτες, τα φρούτα και τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι, οπότε επιλέγουμε ένα συνδυασμό για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.

Η συνταγή μας για την γαριδοσαλάτα που θα ετοιμάσουμε χρησιμοποιεί υλικά όπως αβοκάντο, πιπεριά, ντοματάκια και ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Υλικά

300 γρ. γαρίδες μικρές

1 μαρούλι

1 αβοκάντο

1/2 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

5 ντοματάκια κομμένα στη μέση

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι χυμό λεμόνι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις γαρίδες, τις βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το εντεράκι που έχουν στην ράχη με μια οδοντογλυφίδα και αφήνοντας μόνο την ουρά τους. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο χυμό λεμόνι και τις αφήνουμε στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε κύβους και το βάζουμε σε μπολ μαζί με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσει.

Πλένουμε το μαρούλι, το στραγγίζουμε, το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε την πιπεριά, τον μαϊντανό, τα ντοματάκια, το αβοκάντο, τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Τα βάζουμε σε σαλατιέρα, περιχύνουμε με λάδι και σερβίρουμε.

Αναδημοσίευση από «Μαγειρεύοντας...σαρακοστιανά» σε επιμέλεια συνταγών Βάσιας Χριστοφόρου, εκδόσεις Φυτράκη.