Ευκαιρία για λίγο ψαράκι αυτή την εβδομάδα.
Έτσι για το πιάτο ημέρας μαγειρεύουμε γλώσσα την οποία αλευρώνουμε ελαφρά και στην συνέχεια τηγανίζουμε. Αυτό όμως που δίνει νοστιμιά και ξεχωριστή γεύση στο φαγητό μας είναι το ντρέσινγκ με το οποίο την περιχύνουμε κατά το σερβίρισμα, με κρεμμύδι, λεμόνι, βασιλικό, κάπαρη και λευκό κρασί.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Μαγείρεμα: 10 λεπτά
Υλικά
8 φιλέτα γλώσσας
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κάππαρη
1 κ.σ. ξερό βασιλικό
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
3-4 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαγείρεμα
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τα φιλέτα γλώσσας και από τις δύο πλευρές
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα φιλέτα ψαριού σε δυνατή φωτιά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
Παράλληλα σε μία μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το λεμόνι, τον βασιλικό, την κάπαρη και το κρασί. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Πασπαλίζουμε τα τηγανισμένα φιλέτα της γλώσσας με τον μαϊντανό, περιχύνουμε με την σάλτσα κάπαρης και σερβίρουμε.
Tip
Το λάδι για το τηγάνισμα πρέπει να είναι πολύ καυτό για να μην σπάσουν τα τρυφερά φιλέτα της γλώσσας. Όταν οι άκρες των φιλέτων πάρουν χρυσόξανθο χρώμα, είναι έτοιμα για να τα γυρίσουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα και από την άλλη πλευρά.
Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «Σε 10 λεπτά!» σε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.