Πιάτο ημέρας: Ψάρι γλώσσα στο φούρνο με πράσινη σαλάτα

Και ένα tip έκπληξη.
Open Image Modal
laughingmango via Getty Images
.

Μαγειρεύουμε ψάρι γλώσσα στο φούρνο για το πιάτο ημέρας.

Θα χρησιμοποιήσουμε επιπλέον, λευκό κρασί, βούτυρο, χυμό λεμόνι και κορν φλάουρ.

Συνοδεύουμε με μια σαλάτα της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση πράσινη.

Μερίδες: 4

Ψήσιμο: 20-30 λεπτά

Υλικά

4 γλώσσες

1½ ποτήρι λευκό κρασί

50 γρ. βούτυρο

χυμό από 1 λεμόνι

κορν φλάουρ

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και τα σκορπίζουμε σε ένα ταψί ή μια λαμαρίνα και βάζουμε πάνω τις γλώσσες. Προσθέτουμε το κρασί και τον χυμό λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C γαι 20-30 λεπτά.

Όταν ψηθούν, παίρνουμε το ζουμί που έχει μείνει στο ταψί και το ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι. Αν δεν μας φαίνεται αρκετό, συμπληρώνουμε με λίγο κρασί ακόμα.

Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και αφήνουμε το ζουμί να πάρει μια βράση.

Στο μεταξύ, διαλύουμε λίγο κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας με το σύρμα για να μη μας σβολιάσει. Όταν δέσει η σάλτσα, είναι έτοιμη.

Σερβίρουμε τις γλώσσες στα πιάτα και τι περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Tip

Για την πράσινη σαλάτα επιλέγουμε μια σώς λαδολέμονο, στην οποία θα προσθέσουμε φρεσκοτριμμένη ρίγανη.

Αναδημοσίευση από «η νέα ελληνική κουζίνα - διά χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ», εκδόσεις Ι.Σιδέρης.