Πιστώσεις έως 25.000 ευρώ χωρίς οικονομικά κριτήρια: Πώς άνθρωποι με όραμα άνοιξαν ή εξέλιξαν την επιχείρησή τους

Το ίδρυμα επικεντρώνεται στον άνθρωπο, στο όραμα και στην ιδέα που κάποιος έχει και όχι σε οικονομικά κριτήρια, όπως η πιστωτική ικανότητα και το εισόδημα, όπως είθισται. Δίνει σημασία στον άνθρωπο και το όραμά του και όχι στο “πορτοφόλι” του.
Open Image Modal
AFI

Η Νίκη και η Μαρίνα είχαν πάντα όνειρο να φτιάξουν τον δικό τους βρεφικό σταθμό. Παρά τα διάφορα εμπόδια, άνοιξαν τη “Μαγική Χώρα” τους, έναν Πρότυπο Βρεφικό Σταθμό στην Ηλιούπολη. Η “Μαγική Χώρα” τους έχει λάβει ήδη πολλές βραβεύσεις, γεγονός που αποτελεί και απόδειξη του ότι όταν θες κάτι πολύ και το κυνηγάς, μπορείς να τα καταφέρεις. Ο Κωνσταντίνος πάλι, ήθελε εδώ και πολλά χρόνια να εξελίξει την οικογενειακή επιχείρηση, τη Farma Bio Fylla στη Χαλκίδα και να επεκταθεί στην εκτροφή πτηνών ελευθέρας βοσκής και παραγωγής αυγών και άλλων προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας. Το κόστος για κάτι τέτοιο ήταν σημαντικό, όμως μετά από κινητοποίηση του Κωνσταντίνου, η οικογένεια κατάφερε να αγοράσει 3.000 κότες, εξοπλισμό και μια εγκατάσταση για τη φάρμα της και να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά της.

Παρόλο που όλοι αυτοί οι άνθρωποι, προέρχονται από εντελώς διαφορετικούς κλάδους, κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες, όλοι τους είχαν κάτι κοινό: είχαν μια επιχειρηματική ιδέα, ένα όραμα, αλλά δεν είχαν πρόσβαση στα αναγκαία κεφάλαια, αδυνατούσαν να βρουν χρηματοδότηση και για τον χ-ψ λόγο ήταν αποκλεισμένοι από τον τραπεζικό δανεισμό. Παρόλο που στην αρχή το όνειρο της δημιουργίας της δικής τους επιχείρησης, αλλά και της εξέλιξης της ήδη υπάρχουσας επιχείρησης τους, φαινόταν μακρινό, δύσκολο και γεμάτο οικονομικά εμπόδια, τα κατάφεραν. 

Στην πραγματοποίηση του εγχειρήματός τους, όπως και δεκάδων ακόμη μικροεπιχειρηματιών σε όλη την Ελλάδα, βοήθησε η AFI Microfinance, ένα Ανεξάρτητο Ίδρυμα Μικροπιστώσεων στην Ελλάδα, που είναι αδειοδοτημένο από την Τράπεζα της Ελλάδος. Οι μικροπιστώσεις αφορούν σε κεφάλαιο κίνησης ή σε επενδυτικό κεφάλαιο μέχρι 25.000 ευρώ και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ίδρυσης ή επέκτασης μικρών επιχειρήσεων που ήδη υπάρχουν και θέλουν να κάνουν κάποιο βήμα ανάπτυξης.

Open Image Modal
Για να κάνεις την αίτησή σου για τη χρηματοδότηση από την AFI πάτα εδώ
AFI

Κριτήριο χρηματοδότησης είναι το όραμα, όχι τα οικονομικά σου

Η AFI που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 2014, δημιουργήθηκε με όραμα να είναι “δίπλα” σε άτομα και μικρές επιχειρήσεις, παρέχοντάς τους οικονομική και επιχειρηματική υποστήριξη για να ανοίξουν ή να εξελίξουν την επιχείρησή τους. Αυτό που έκανε η AFI ήταν ότι άλλαξε εξ ολοκλήρου τα κριτήρια δανειοδότησης που ισχύουν στις τράπεζες και ιδρύματα δανεισμού. Επικεντρώνεται στον άνθρωπο, στο όραμα και στην ιδέα που κάποιος έχει και όχι αποκλειστικά σε οικονομικά κριτήρια, όπως η πιστωτική ικανότητα, το εισόδημα, το ενέχυρο, η περιουσιακή κατάσταση και η οικονομική σταθερότητα, όπως είθισται. Δίνει σημασία στον άνθρωπο και το όραμά του  και όχι στο “πορτοφόλι” του.

Εδώ και μια δεκαετία λοιπόν, χρηματοδοτεί, εκπαιδεύει, και υποστηρίζει μικρούς επιχειρηματίες που τα νούμερά τους δε θα τους επέτρεπαν δανεισμό, πολύ νέους ανθρώπους χωρίς μεγάλο επαγγελματικό και οικονομικό ιστορικό, ανέργους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με όνειρα σε όλη την Ελλάδα που δεν μπορούν να αντλήσουν κεφάλαιο από άλλες πηγές για να ξεκινήσουν και να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους εγχείρημα. 

Η διαδικασία για να πάρει κάποιος τη χρηματοδότηση είναι απλή, αλλά σημαντική. Αφού κάνει την αίτησή του και πληροί κάποιους πρώτους όρους επιλεξιμότητας, ένας από τους συμβούλους της AFI αναλαμβάνει να “σταθεί” δίπλα του, ώστε να “χτίσουν” μαζί μια δυνατή πρόταση και παρουσίαση της ιδέας του. Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνονται και οι πιθανότητες η χρηματοδότησή του να εγκριθεί. Από τη στιγμή της έγκρισης και της παράδοσης όλων των απαιτούμενων εγγράφων, ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει τη χρηματοδότηση σε διάστημα 10 ημερών.

 

Κάνε την αίτησή σου εδώ

Το 33% σε ανέργους, το 44% σε γυναίκες, το 36% σε νέους

Τα νούμερα της AFI είναι εντυπωσιακά. Μέχρι σήμερα έχει προσφέρει πάνω από 770 χρηματοδοτήσεις, αποτελώντας σημαντικό πυλώνα υποστήριξης για πολλούς επιχειρηματίες, παλιούς και ανερχόμενους.
Μέχρι τώρα το 44% των δικαιούχων ήταν γυναίκες, κάτι που αντανακλά τη δέσμευση της AFI στην προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την ενδυνάμωση του γυναικείου πληθυσμού.
Παράλληλα, το 36% των ατόμων που υποστηρίχθηκαν είναι νέοι κάτω των 30 ετών, κάτι που επιβεβαιώνει την προσήλωση του Ιδρύματος στην ανάδειξη νέων ταλέντων και στην υποστήριξη της νέας γενιάς επιχειρηματιών. 

Αξιοσημείωτο επίσης, είναι ότι το 33% των δικαιούχων ήταν πρώην άνεργοι, κάτι που αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της AFI Microfinance στη μείωση της ανεργίας και στη διαδικασία ενσωμάτωσης αυτών των ατόμων στην εργασιακή αγορά μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητα και φυσικά στο ότι δε στέκεται σε προηγούμενα οικονομικά στοιχεία. 

Ενδεικτικό της ευρύτερης απήχησης και αποδοχής του έργου της AFI είναι ακόμη το γεγονός ότι το 25% των ατόμων που πήραν τη χρηματοδότηση βρίσκονται σε περιοχές εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, αποδεικνύοντας έτσι την εμβέλεια της υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα, περιλαμβανομένων των απομακρυσμένων χωριών και νησιών.

 

Κάνε την αίτησή σου  εδώ

Συνεχή εκπαίδευση: ένα Ίδρυμα που είναι δίπλα στους επιχειρηματίες 

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τόσο οι νεοφερμένοι όσο και οι πιο έμπειροι επιχειρηματίες στην Ελλάδα είναι η έλλειψη βαθιάς κατανόησης και γνώσης στο πεδίο της επιχειρηματικότητας. Αυτό το κενό περιλαμβάνει από βασικές δεξιότητες διαχείρισης και μάρκετινγκ έως πιο σύνθετες γνώσεις όπως οικονομική ανάλυση και στρατηγική ανάπτυξης. Η έλλειψη αυτών των γνώσεων μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία αξιοποίησης ευκαιριών ή ακόμα και στην αποτυχία μιας νεοσύστατης ή υφιστάμενης επιχείρησης. Αναγνωρίζοντας αυτό το κρίσιμο ζήτημα, η AFI Microfinance έχει θέσει ως προτεραιότητα την εκπαίδευση και την κατάρτιση των επιχειρηματιών και δεν περιορίζεται μόνο στην οικονομική στήριξη. 

Open Image Modal
Για τα τρέχοντα προγράμματα και e-learnings μπορείτε να απευθυνθείτε στη σελίδα της AFI Microfinance
AFI

Μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα, σεμινάρια, αλλά και ατομικές εκπαιδεύσεις, η AFI παρέχει στους δικαιούχους της τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία για να ξεπεράσουν τα εμπόδια αυτά και να καταστούν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά. Η εκπαίδευση καλύπτει μια ευρεία γκάμα θεμάτων, από την κατάρτιση επιχειρηματικού σχεδίου και τη διαχείριση των οικονομικών μέχρι τεχνικές πωλήσεων και δικτύωσης. Σκοπός είναι οι επιχειρηματίες της AFI να είναι πλέον εξοπλισμένοι με τη γνώση και την αυτοπεποίθηση για να προχωρήσουν τις επιχειρήσεις τους στο επόμενο επίπεδο. Σε όλη αυτή την πορεία τους έχουν δίπλα τους και τον μέντορά τους από την AFI, ο οποίος είναι εκεί για να συζητήσουν και να ξεπεράσουν πιθανά προβλήματα που θα παρουσιαστούν στον δρόμο τους, αλλά και γενικότερα να δουν μαζί θέματα που τους απασχολούν. 

Μέχρι σήμερα η AFI έχει εκπαιδεύσει πάνω από 7000 άτομα σε θέματα επιχειρηματικότητας.

Βασιζόμενη με απόλυτη πίστη στην ανάπτυξη των μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, η AFI Microfinance έχει αφιερωθεί στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε κάθε γωνιά της χώρας. Με πίστη στις ατέλειωτες ικανότητες των επιχειρηματιών και στο οραματικό τους πνεύμα, αλλά και με την αποστολή της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, η AFI δρα ως ένας καταλύτης για την επιχειρηματική ανάπτυξη. Η δράση της έχει αποδειχθεί ως μια αστείρευτη πηγή ελπίδας για τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να αφήσουν το στίγμα τους στον κόσμο των επιχειρήσεων. Με την αναγνώριση της αξίας κάθε μικρής προσπάθειας και τη συνειδητή υποστήριξη προς τον επιχειρηματικό κόσμο, η AFI παρέχει το έδαφος στο οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να ανθίσουν και να εξελιχθούν, υπογραμμίζοντας τη σημασία της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της ανθρώπινης δύναμης.

Για να κάνεις την αίτησή σου για τη χρηματοδότηση από την AFI πάτα εδώ