Γεροβασίλη: Ζητάμε αυτοδυναμία αλλά αν υπάρχει ανάγκη για συμμαχίες, όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα

Γεροβασίλη: Ζητάμε αυτοδυναμία αλλά αν υπάρχει ανάγκη για συμμαχίες, όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα
Open Image Modal
Eurokinissi

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτοδυναμία, όμως αν υπάρχει ανάγκη για συμμαχίες, όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα της κάλπης», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, αποδίδοντας τη συζήτηση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας σε προσπάθειες «εκ του πονηρού» για να μην έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να υλοποιήσει μόνος του τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος.

Τόνισε ειδικότερα πως «η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση», ξεκαθαρίζοντας πως «δεν έχει ανοίξει προγραμματικός διάλογος από κανέναν, μόνο από εμάς». «Η ΝΔ ζητά λευκή εντολή και το πρόγραμμα της θα μας το δείξει την άνοιξη του 2016. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε», είπε. Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε πως έως τώρα ο διάλογος μεταξύ των κομμάτων έχει φανερώσει τη διάσταση απόψεων μεταξύ των άλλων δυνάμεων και του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «μια συμμαχία θέλει κοινούς στόχους. Ας τους βρούμε και μετά ξανασυζητάμε».

Για το θέμα με την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, επανέλαβε πως «δεν είμαστε ενάντια σε επενδύσεις, οι οποίες τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους», για να υπογραμμίσει ότι «μοντέλο ανάπτυξης τύπου Αφρικής στη χώρα δεν θα επιβάλουμε» και ότι είναι «κατά οποιασδήποτε επένδυσης καταστρέφει το περιβάλλον και δεν είναι υπέρ του κοινού οφέλους».

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι υπάρχουν ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι στην Ελλάδα, τους οποίους δημιούργησε η ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας πως αποδεδειγμένα το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιο για όλους τους εργαζόμενους.

«Δεν θέλουμε κανένας άνθρωπος να χάσει τη δουλειά του», συνέχισε και πρόσθεσε πως «και αν η εταιρεία είχε άλλη πολιτική ουδείς εργαζόμενος θα είχε χάσει τη δουλειά του στη Χαλκιδική». Επίσης έκανε λόγο για ύποπτες μεθοδεύσεις σε ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων από τον υπηρεσιακό αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Μουσουρούλη, αναφέροντας ότι ως υπηρεσιακός υπουργός δεν μπορεί να επιχειρεί να ανατρέψει πολιτικές που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, δεσμεύοντας παράλληλα την επόμενη. Διερωτήθηκε δε, γιατί δεν κρατάει ουδετερότητα ο υπηρεσιακός υπουργός. «Το θέτω σε δημόσια κρίση» είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν υπονόησε ότι ο ίδιος ο υπηρεσιακός υπουργός έχει προσωπικό συμφέρον από την υπόθεση.

Σχετικά με το προσφυγικό είπε ότι «είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό, δύσκολο και δυσεπίλυτο θέμα. Είναι δύσκολο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη η οποία αρχίζει να κινητοποιείται και να αντιδρά με διαφορετικό τρόπο από ότι πριν". Υπογράμμισε ότι από τον Δεκέμβριο του 2014 η προηγούμενη κυβέρνηση όφειλε να είχε καταθέσει την πρόταση της για δημιουργία χώρου υποδοχής για 2.500 μετανάστες. Επισήμανε, τέλος, ότι "επιβλήθηκαν στην Ελλάδα πρόστιμα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και καταδικαστικές αποφάσεις για καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)